O adresă în acest sens a fost transmisă ministrului, documentul fiind semnat de rectorul Universităţii din Bucureşti, profesorul Mircea Dumitru, şi de preşedintele Senatului, profesorul Marian Preda, a informat UB, prin intermediul unui comunicat de presă. 

"Documentul (…) face cunoscută situaţia proiectelor derulate de Universitatea din Bucureşti, blocate în acest moment din cauza întârzierii nejustificate a alocărilor bugetare. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât profesorii şi cercetătorii implicaţi în derularea proiectelor reclamă lipsa dialogului cu reprezentanţii instituţiilor responsabile", a precizat sursa citată. 

Potrivit conducerii Universităţii din Bucureşti, situaţia nu este singulară, de aceeaşi problemă lovindu-se şi membrii celorlalte comunităţi academice din ţară. 

"Guvernul din care faceţi parte s-a angajat, prin programul de guvernare, la 'Finanţarea predictibilă şi substanţială a cercetării, ca principal motor al dezvoltării economice şi competitivităţii României'. Vă solicităm, aşadar, deblocarea de urgenţă a situaţiei şi alocarea de fonduri proiectelor de cercetare, potrivit contractelor încheiate. Nu în ultimul rând, considerăm absolut necesară asigurarea dialogului şi a transparenţei dintre Ministerul Cercetării şi Inovării, instituţiile coordonate sau subordonate şi reprezentanţii comunităţii academice", se arată în documentul transmis ministrului Cercetării. Agerpres