În săptămâna următoare este de aşteptat ca încasările „Black Panther” să le depăşească pe cele ale „The Avengers”, producţia cu supereroi care a adus cele mai mari încasări până în prezent – fără a lua în considerare inflaţia. 

Superproducţia din regia lui Ryan Coogler a fost menţionată pe Twitter de peste 35 de milioane de ori, depăşind recordul stabilit înaintea sa de „Star Wars: The Force Awakens”. 

Locul al treilea în topul filmelor despre care s-a vorbit cel mai mult pe Twitter este ocupat de ultimul episod al celebrei francize cinematografice „Star Wars”, „The Last Jedi”. 

Anunţul făcut de Twitter vine în contextul în care pe parcusul week-end-ului trecut, „Black Panther” a devenit primul film după „Avatar” (2009) care ocupă primul loc în box-office-ul nord-american pentru cinci săptămâni la rând. 

Pelicula, din a cărui distribuţie fac parte actori de culoare în vogă la Hollywood, precum Chadwick Boseman, Lupita Nyong’o, Angela Bassett, Forest Whitaker şi Daniel Kaluuya, a avut încasări de peste 607 milioane de dolari pe piaţa internă şi de 1,2 miliarde de dolari în întreaga lume. 

Black Panther este cea de-a 18-a producție din universul Marvel, și este regizat de fantasticul Ryan Coogler, avându-l în rol principal pe Chadwick Boseman. Pelicula reprezintă ultimul pas înaintea mult-așteptatului Infinity War, filmul care va reprezenta concluzia celor 10 ani de aventuri create pentru marele ecran de Marvel, și spune povestea lui T’Challa, noul rege al Wakandei, care preia puterea după moartea tatălui său.

Filmul a depășit deja câteva recorduri, având cel mai mare număr de bilete vândute înainte de lansarea în cinematografe dintre toate filmele cu supereroi.