Bitdefender Internet Security 2013 s-a clasat pe primul loc în testarea independentă realizată de AV-TEST, obținând 17 puncte din maximum 18 posibile, potrivit rezultatelor anunțate la sfârșitul lunii noiembrie. Antivirusul românesc s-a clasat astfel înaintea tuturor celorlalte 23 de produse de top testate în această rundă.

Performanța obținută de versiunea 2013 a produsului vine după ce Bitdefender 2012 s-a clasat în ultimii 2 ani, în mod constant, în fruntea industriei la evaluările de specialitate.

’’Aceasta este runda de testare pe care toată piața o aștepta cu nerăbdare – prima evaluare a celor mai populare produse din generația 2013. După nemaipomenitul succes avut cu produsele din generația anterioară, care ne-au propulsat pe cea mai înaltă treaptă a topurilor, acum, după testarea generației Bitdefender 2013, se pare că ne vom detașa chiar mai mult’’, a declarat Cătălin Coșoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

În evaluarea AV-TEST, Bitdefender a obținut punctaj maxim la categoriile Protecție și Curățarea și refacerea unui sistem infectat, detectând în proporție de 100% amenințările informatice și atacurile de tip ’’zero-day’’. Mai multe detalii despre rezultatele testului sunt disponibile la https://www.av-test.org/en/tests/home-user/windows-7/sepoct-2012/.

Cu această ultimă rundă de testare, Bitdefender își adjudecă poziția de lider absolut, clasându-se pe primul loc în evaluări de mai multe ori decât orice alt antivirus de pe piață. Produsele românești au câștigat, de asemenea, prestigioasa distincție anuală a AV-TEST, Best Protection 2011. În ultimul an, Bitdefender a câștigat în mod repetat și sesiuni de testare organizate de instituția independentă austriacă AV-Comparatives, care a acordat produsului și premiul anual Top Rated Award – 2011.