„Interesul pentru subiectul securităţii a crescut direct proporţional cu răspândirea internetului şi a platformelor de socializare. De aceea, vrem să venim în ajutorul utilizatorilor români, dar şi companiilor, şi să le oferim o resursă interactivă completă şi permanent actualizată de informare şi formare în domeniul securităţii” a declarat Alexandru Constantinescu, Social Media Engineer, BitDefender România.
În primul semestru din anul 2010, numărul ameninţărilor informatice s-a dublat faţă de 2009, iar reţelele de socializare şi serviciile Web 2.0 au devenit unele dintre cele mai populare şi utilizate canale de distribuţie malware. În plus, numărul tranzacţiilor comerciale online este în creştere în 2010, ceea ce sporeşte riscul furturilor de date confidenţiale.
Astfel, evoluţia rapidă a mediului online face necesară o bună educare a utilizatorilor în sensul informării corecte şi conştientizării de către aceştia a riscurilor la care se expun în lumea virtuală. 
Resursele disponibile pe www.malwarecity.ro sunt puse la dispoziţie de specialişti BitDefender cu o extensivă pregătire în domeniul securităţii informatice. Aceştia vor furniza periodic analize ale diverselor tipuri de malware întâlnite în România, sugestii şi recomandări pentru prevenirea atacurilor informatice, dar şi tutoriale ajutătoare pentru internauţi.  
În plus, cei care se înscriu în comunitate, au acces la tehnologiile BitDefender de scanare şi dezinfecţie, bazate pe tehnologia inovatoare in-the-cloud: BitDefender Quick Scan, ce combină scanarea locală cu scanarea in-the-cloud pentru detectarea rapidă a ameninţărilor sau Online Antivirus Scanner, ce asigură detecţie proactivă superioară a celor mai noi versiuni de viruşi şi dezinfectează fişierele spyware şi BitDefender 4Blogs, un plug-in dedicat bloggerilor  care îi protejează împotriva mesajelor spam şi a altor înşelătorii virtuale.
Totodată, şi companiile pot găsi resurse de interes, cum ar fi produsul Free Antispam for Linux Mail Servers, ce combină tehnologiile proactive anti-spam, antiphishing şi de scanare a conţinutului mesajelor şi protejează traficul pe mail din companii.
Alte resurse care se găsesc pe site: o enciclopedie a celor mai noi tipuri de viruşi şi un dicţionar ajutător, pentru o mai bună înţelegere a conceptelor de bază din domeniul securităţii informatice. 
De asemenea, BitDefender le oferă şansa celor cu adevărat pasionaţi să contribuie la crearea conţinutului site-ului. Aceştia pot trimite analize şi informaţii relevante, pentru a fi publicate alături de cele ale specialiştilor.