Bill Gates a spus adevărul! Cofondatorul Microsoft transmite că are planuri de a reduce emisiile de carbon la zero, chiar dacă este un „mesager imperfect” pentru această cauză, conform theguardian.com 

NOTĂ: Articolul din The Guardian a fost scos de pe site întrucât, scre publicația britanică „a încălcat un embargo.” Articolul va fi publicat din nou la data corectă. 

Trebuie menționat că dezvăluirile au fost făcute în noua sa carte, „Cum să evităm un dezastru climatic: soluțiile pe care le avem și descoperirile de care avem nevoie”.

Bill Gates a spus adevărul

Miliardarul a mărturisit că a investit mai mult de un miliard de dolari în proiecte inovatoare pentru a realiza neutralitatea carbonului și a făcut investiții în dezvoltarea tehnologiilor carbon-zero, dar și în energia verde, conform sursei menționate.

De asemenea, Gates a recunoscut că nu este tocmai cea mai bună persoană pentru a „ține prelegeri” oamenilor despre criza climatică. Totuși, scrierea cărții respective l-a făcut mai conștient de responsabilitatea sa de a micșora și a compensa emisiile sale, despre care spune că este „ultimul lucru care se așteaptă de la cineva care se află în poziția mea.”

„Sunt conștient că sunt un mesager imperfect asupra schimbărilor climatice. Lumea nu lipsește de oameni bogați cu idei mari despre ceea ce ar trebui să facă alți oameni sau care cred că tehnologia poate rezolva orice problemă ”, este scris într-un extras din noua carte.

„Dețin case mari și zbor în avioane private, de fapt, am fost recent la Paris pentru conferința climatică, deci cine sunt eu pentru a preda oricui despre mediu? Mă declar vinovat de toate cele trei acuzații. Nu pot nega că sunt un tip bogat cu o părere. Totuși, cred că este o opinie în cunoștință de cauză și încerc mereu să aflu mai multe”, explică Bill Gates.

Fiica miliardarului, declarație incendiară după ce s-a vaccinat

Fiica lui Bill Gates s-a vaccinat împotriva Covid-19. Fata miliardarului Bill Gates, fondatorul Microsoft a făcut glume legate de teoriile conspirației. Într-o postare pe contul său de Instagram, Jennifer a ținut să mulțumească oamenilor de știință și medicilor pentru eforturile lor. Ea a făcut și o glumă pentru internauții conspiraționiști. Fiica lui Bill Gates a spus că, din păcate, vaccinul nu i-a implantat în creier geniul tatălui său, scrie The Independent.

„Sunt mai mult decât privilegiată să primesc prima doză prin care ARNm îmi învaţă celulele să clădească un răspuns imun la virus. Ca student la Medicină şi medic în devenire, sunt recunoscătoare că îmi va oferi protecţie şi siguranţă pentru munca mea viitoare”, a scris Jennifer în postarea sa.

Sursă foto: Dreamstime