Miliardarul Bill Gates face investitii. Nu va ganditi ca isi plaseaza banii in vreo companie legata de lumea IT. Bill, cu ale sale 58 de miliarde de dolari puse la pastrare(potrivit celui mai recent „recensamant” al miliardarilor) s-a gandit ca ar fi bine sa cumpere si niste actiuni la…un producator (nu tocmai premium) de covoare, din Marea Britanie.

Cascade Investment, detinut de presedintele Microsoft, a achizitionat 3% din actiunile companiei britanice Carpetright, care are un istoric destul de modest, toata afacerea demarand in anii 1980 intr-un depozit din oraselul Barking. 

Investitia are o valoare totala de 15 milioane de lire sterline si are darul de a ridica moralul actionarilor de la Carpetright. Britanicii detin 400 de magazine in Marea Britanie si Iralnda, precum si 89 de magazine in Belgia si Olanda, dar afacerea nu merge prea bine, din cauza pietei imobiliare, care stagneaza. Implicit, si cererea pentru redecorari este destul de scazuta.

Investitia in Carpetright nu suna prea „trendy” alaturi de alte participatii ale lui Gates la actionariatul lantului de hoteluri Four Seasons sau al fondului de investitii Berkshire Hathaway, condus de Warren Buffett, insa cel mai probabil intuitia lui Bill privind o afacere buna isi va spune si de aceasta data cuvantul.

Data: 29 mai 2008

Sursa: The Guardian