Cascade Investment, companie fondată de Bill Gates din vânzările de acțiuni și dividende ale Microsoft, a transferat titluri în valoare de peste 1,8 miliarde de dolari către Melinda French Gates, la o zi după ce cuplul de filantropi-miliardari și-a anunțat divorțul după 27 de ani de căsătorie, transmite Forbes.

Astfel, Melinda Gates deține acum 14,1 milioane de acțiuni în cadrul Canadian National Railway Co. în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de dolari, potrivit unui raport al Comisiei de valori mobiliare din data de 3 mai. De asemenea, Cascade i-a transferat 2,94 milioane de acțiuni la AutoNation Inc., în valoare de 309 milioane de dolari.

Prin intermediul companiei Cascade Investment, Bill Gates desfășoară investiții în imobiliare, energie și HoReCa și deține acțiuni în zeci de companii publice, inclusiv Deere & Co. și Republic Services Inc.

Acest transfer de acțiuni produce o ușoară scădere a valorii nete a lui Bill Gates, de la aproximativ 130,4 miliarde dolari, la 128,6 miliarde de dolari. Cu toate acestea, fondatorul Microsoft rămâne în continuare a patra cea mai bogată persoană din lume, mai punctează sursa citată.

Cuplul va continua să colaboreze în cadrul fundației lor

Amintim faptul că, miliardarul Bill Gates şi soţia sa, Melinda Gates, au anunţat luni într-o declaraţie comună că au luat decizia de a pune capăt căsniciei lor.

„După multă gândire şi multă muncă în relaţia noastră, am luat decizia de a pune capăt căsătoriei”, au afirmat cei doi filantropi.

Bill şi Melinda Gates, care au trei copii, au anunţat că vor continua să colaboreze în cadrul fundaţiei lor, ce are drept misiune combaterea sărăciei şi a bolilor în lume.

„În ultimii 27 de ani am crescut trei copii incredibili şi am construit o fundaţie ce funcţionează în întreaga lume pentru a permite tuturor oamenilor să ducă o viaţă sănătoasă şi productivă”, au mai transmis aceștia în declarație.

Deși nu este clar dacă au semnat un acord prenupțial, conform declarației de divorț, Bill și Melinda Gates au cerut unui judecător din statul Washington împărțirea averii pe baza condițiilor unui contract de separare – document care este semnat de obicei atunci când soții locuiesc separat, dar nu au divorțat.