Bill Gates consideră că nu este greu să tai accesul la Internet într-o ţară întreagă atunci când controlezi armata.” Când se apelează la o astfel de măsura este evident că îţi este frică ca adevărul să nu iasă la suprafaţă. Este o tactică foarte greşită, însă nu este deloc dificil să tai accesul la Internet”, a declarat Bill Gates.

Cu toate că accesul la Internet a fost interzis, egiptenii au reuşit să transmită informaţii în afara ţării. Mai mulţi experţi americani declarau în ziua în care Internetul a fost oprit în Egipt că acest lucru ar fi imposibil în SUA sau în oricare ţara dezvoltată deoarece există numeroşi furnizori de Internet şi o mulţime de modalităţi de conectare la Internet.

Bill Gates a mai spus că doar în Coreea de Nord se mai practică astfel de măsuri, însă şi acolo guvernul  se străduieşte din ce în ce mai mult să împiedice accesul la informaţii. “Şi acolo se introduc, pe ascuns,  în ţară DVD-uri”, a mai spus Gates.

Cum este posibil ca o ţară să oprească Internetul? Explicaţia,  în clipul de mai jos.
<iframe title="YouTube video player" class="youtube-player" type="text/html" width="640" height="390" src="https://www.youtube.com/embed/Qe6bgAvYCJg" frameborder="0" allowFullScreen></iframe>