Variola maimuței nu este la fel de contagioasă ca și COVID-19

Cu câteva luni înainte ca acesta să înceapă să se răspândească în întreaga lume, cunoscut sub numele de „variola maimuței„, fondatorul Microsoft, Bill Gates, a avertizat în timpul unui interviu în cadrul emisiunii „Policy Exchange” cu Jeremy Hunt, în noiembrie 2021, despre posibile atacuri teroriste cu virusul variolei.

Deocamdată, Ministerul spaniol al Sănătății a confirmat șapte cazuri de variolă de maimuță și a raportat 23 de mostre de variolă non-umană, despre care nu se va ști până miercurea viitoare dacă sunt tot de variolă de maimuță.

Și mai există cazuri confirmate în Portugalia, Statele Unite, Canada, Marea Britanie și Africa.

Și, deși nu este o boală foarte contagioasă precum coronavirusul, se așteaptă ca în următoarele săptămâni să apară noi cazuri.

Avertismentul lui Bill Gates către guverne

În ceea ce-l privește, nu este prima dată când miliardarul face o predicție care mai târziu ajunge să se împlinească. În noiembrie 2021, anul trecut, Bill Gates a lansat un mesaj de avertizare către liderii guvernamentali cu privire la necesitatea de a fi pregătiți pentru viitoarele pandemii și atacuri bioteroriste bazate pe viruși, scrie Onda Cero.

Gates a sfătuit guvernele să aibă „truse de germeni” pentru a putea reacționa în cazul unui atac. În plus, el a insistat asupra necesității de a investi „zeci de miliarde” de dolari în cercetare și dezvoltare pentru a fi pregătiți pentru următoarea pandemie globală.

„Ce s-ar întâmpla dacă un bioterorist ar aduce variola în 10 aeroporturi? Știți cum ar reacționa lumea la acest lucru? „, a întrebat Bill Gates în timpul interviului. Și a reamintit că „epidemiile cauzate de bioterorism ar putea fi mult mai grave decât cele pe care le trăim astăzi.”

Ce alte predicții a mai făcut Bill Gates?

Fondatorul Microsoft a spus că întâlnirile se vor desfășura în spaţiul virtual sau metaverse.

„Prevăd că cele mai multe întâlniri virtuale vor trece de la grilele de imagini cu camere 2D – pe care eu le numesc modelul Hollywood Squares la metaverse, un spațiu 3D cu avatare digitale”.

De asemenea, el a spus că oamenii vor avea acasă facilitați performante de diagnosticare în privința sănătății.

„Acum, când e timpul pentru controlul medical anual, probabil mergeți la cabinetul doctorului. Dar cum ar fi să ai în casă un dispozitiv care să-ți măsoare tensiunea de la distanță? Dacă doctorul va putea accesa datele pe care le colectează smart-watch-ul tău să vadă cum dormi, ce rată cardiacă ai?”.

Nu în ultimul rând, acesta a spus că, cel mai probabil, va fi aprobat un test de sânge pentru Alzheimer.

„Au fost făcute progrese colosale în ultima perioadă şi sunt şanse decente ca primul test de sânge accesibil pentru Alzheimer să fie aprobat anul viitor. Va accelera progresul în cursa pentru găsirea unui tratament”.

COVID-19 ultima pandemie din istoria omenirii?

Pe de altă parte, Bill Gates a lansat recent noua sa carte, „Cum să prevenim următoarea pandemie”, în care face câteva observații pertinente despre COVID-19 și despre cum ar putea fi ultima pandemie din istoria omenirii, transmite Marca.

„Guvernele trebuie să ia măsuri acum pentru a se pregăti pentru următorul agent patogen, în timp ce noi toți încă ne amintim cât de îngrozitor a fost (și încă mai este) COVID și simțim urgența de a nu permite ca un altul să se întâmple.”

Când vine vorba de prevenirea viitoarelor pandemii, omul de afaceri miliardar recunoaște că nu este vorba doar de bani (Gates a donat până la 2 milioane de dolari pentru combaterea virusului), ci și de anticipare.

„Cred că pandemia de COVID-19 ar putea fi ultima”, a declarat Gates în cartea sa.

„Știu că este greu de crezut când încă încercăm să o controlăm. În ultimii doi ani, întreaga lume s-a confruntat cu multe dificultăți și nu este ușor să te simți optimist în fața mizeriei pe care au trăit-o atât de mulți oameni.”

Sugestiile lui Gates pentru a evita viitoarele pandemii

Bill Gates oferă următoarele sugestii politicienilor pentru a elimina viitoarele amenințări la adresa sănătății:

– Un comitet de experți în fiecare țară din lume, cu un buget anual de aproximativ un miliard de dolari.

– Nu subestimați tratamentele, deoarece majoritatea au fost eficiente.

– Investiți în sănătate, în cercetare și în țările cu venituri mici. Lipsa de resurse de aici sfârșește prin a avea un impact negativ asupra țărilor dezvoltate.