Un startup de inteligență artificială susținut de Bill Gates și Jeff Bezos s-a alăturat celui de-al doilea grup minier din lume pentru a vâna metale utilizate la producerea vehiculelor electrice. KoBold Metals și BHP vor căuta împreună litiu, nichel, cobalt și cupru în Australia, a declarat directorul general al KoBold, Kurt House.

Parteneriatul pe trei ani ar putea ajuta la obținerea nichelului, folosit la vehiculele Tesla, potrivit Business Insider.

„Tesla este minunată. Fără îndoială, este liderul pieței vehiculelor electrice”, a spus House, adăugând că obiectivul KoBold a fost de a ajuta întreaga industrie a vehiculelor electrice.

KoBold, o companie privată de explorare a mineralelor cu sediul în Silicon Valley, folosește inteligența artificială pentru a colecta date despre locurile unde pot fi găsite materiile prime utilizate la vehiculele electrice. Explorările vor începe în vestul Australiei, acoperind o jumătate de milion de kilometri pătrați de teren, a spus House.

Banii vin de la miliardarii planetei

Unul dintre principalii investitori în KoBold este Breakthrough Energy Ventures, un fond climatic și tehnologic finanțat de Bill Gates, fondatorul Amazon, Jeff Bezos și fondatorul Bloomberg, Michael Bloomberg, potrivit KoBold.

Gates și Bezos au influențat căutarea de metale pentru vehiculele electrice, dar House a spus că nu poate dezvălui câți bani a investit Bill Gates în proiect.