Bill Gates răstoarnă piața criptomonedelor!

Bill Gates pariază pe o prăbușire totală a criptomonedelor, după ce valoarea acestora a scăzut cu 15% în weekend. Amintim că scăderea respectivă a fost înregistrată după ce acestea au atins o valoare record de 64.000 de dolari în data de 14 aprilie.

În acest context, miliardarul consideră că lucrurile vor continua să se înrăutățească odată cu trecerea timpului, conform informațiilor transmise de către republicworld.com

De ce pariază pe un colaps total?

Informațiile respective reies dintr-un videoclip intitulat „Bill Gates: Panica Bitcoin din 2021”, postat pe canalul de YouTube MHFIN.

„Bill Gates vorbeşte despre criptomonede de ceva timp. Este destul de evident că nu este un fan al acestora. Dar de ce este încă pesimist cu privire la monedele virtuale şi de ce pariază pe un colaps total?”, este spus în videoclip.

Clipul face referire la declaraţiile fostului CEO Microsoft din 2013, atunci când a numit criptomonedă „un tur de forţă” şi „o zonă în care guvernele vor menţine un rol dominant”. Ulterior, în clip este prezentată o altă declaraţie făcută de Gates, de data această din prezent, în care el spune că nu deţine Bitcoin, dar are o părere neutră despre criptomonedă.

Potrivit sursei menționate, cofondatorul Microsoft completează că „Bitcoin poate merge în sus și în jos doar pe baza maniei. Nu există o modalitate de a prezice modul în care va progresa”.  Astfel, miliardarul vede criptomonedele precum o „bulă speculativă”, care la un moment dat se va sparge.

În data de 13 aprilie, preţul unui singur Bitcoin a atins o valoare record de 64.000 de dolari. Totuși, Bitcoin a scăzut cu peste 15% în momentul de față. Același lucru s-a întâmplat și cu alte criptomonede.