Bill Gates a anunțat pe contul său de Twitter că s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Miliardarul a declarat că unul dintre beneficiile de a avea 65 de ani este că se poate vaccina împotriva virusului necruțător care a făcut numeroase victime la nivel mondial.

„Unul dintre beneficiile de a avea 65 de ani este că sunt eligibil pentru vaccinul COVID-19. Am primit prima doză săptămâna aceasta și mă simt minunat”, a scris Bill Gates pe contul său de Twitter, alături de fotografia cu pricina.

Poza care însoțește mesajul arată momentul când Bill Gates primește prima doză a vaccinului. În plus, miliardarul a ținut să le mulțumească oamenilor de știință, participanților la studii, autorităților din domeniul reglementării, dar și lucrătorilor din sănătate care „ne-au adus în acest punct”.

Care sunt cele mai eficiente vaccinuri anti-COVID în opinia lui Bill Gates

Bill Gates, miliardarul cofondator al companiei Microsoft, a anunțat la finalul toamnei anului 2020 care sunt cele mai eficiente vaccinuri împotriva coronavirus.

Miliardarul a anunțat atunci că cele mai eficiente vaccinuri împotriva coronavirusului vor fi primele trei din cele șase care vor apărea.

În același timp,  fondatorul Microsoft este de părere că cea mai mare parte a lumii va dori un vaccin dintr-o țară occidentală.

Times of India relatează că oamenii care doresc un astfel de vaccin se iau după regulile țării puse la punct.

„În 2021 vom putea depăşi boala cel puţin în ţările bogate. Există un anumit număr de vaccinuri în curs de realizare, iar unele dintre ele se vor dovedi eficiente. Arareori cinci laboratoare farmaceutice lucrează în același timp la același vaccin”, a apreciat el în toamna anului 2020.

A donat 350 de milioane pentru vaccinul anti-COVID

În ultimii 20 de ani, fundaţia lui Bill Gates a cheltuit 4 miliarde de dolari pentru dezvoltarea diverselor vaccinuri, 350 de milioane fiind investiţi numai în vaccinul anti-Covid.

Bill Gates declara la finalul lui 2020, într-un interviu acordat CNN, că nu exclude varianta ca următoarele patru, poate chiar șase luni, să fie cele mai grele de la debutul pandemiei de coronavirus. Fondatorul Microsoft s-a arătat impresionat de avansul medicinei în lupta cu Covid-19, susținând că “acele vaccinuri cel mai probabil vor pune capăt acestei pandemii, însă nu mai devreme de 2022”.

Sursă foto: Dreamstime