Bill Gates a acordat un interviu pentru gazda canalului de YouTube Veritasium, Derek Muller, în cadrul căruia a venit cu o nouă predicție neagră.

Potrivit cofondatorului Microsoft, cele mai mari amenințări cu care lumea se va confrunta în viitor sunt schimbările climatice și bioterorismul,

„Una este schimbarea climatică. În fiecare an, aceasta va provoca un număr de morți mai mare decât am avut în această pandemie“, spune Bill Gates, definind apoi un alt pericol, pe care el îl numește „bioterorism“.

Bill Gates: S-ar putea crea un virus mortal

Acesta a mai spus că oricine ar vrea să produce daune mai mari decât cele provocate de coronavirus, ar putea crea un virus mortal.

Bill Gates a avertizat cu privire la faptul că acest scenariu este mult mai probabil să se întâmple decât scenariul unei pandemii cauzate în mod natural.

Cofondatorul Microsoft a mai spus că pandemia de coronavirus este tipul de pandemie care a fost cauzată în mod natural.

„Cineva care dorește să provoace daune mari ar putea să creeze un virus mortal. Probabilitatea de a ne confrunta cu acesta este mult mai mare decât epidemiile cauzate în mod natural, precum cea actuală“.

Cum ar putea fi evitate viitoarele pandemii

În cadrul interviului anterior menționat, citat de către Daily Star, Bill Gates spune că nu există o modalitate concretă prin care oamenii să oprească pandemiile.

Totuși, există posibilitatea să ne pregătim pentru ele pentru ca numărul celor care pierd lupta cu pandemia să nu mai fie așa de mare ca în prezent.

„Am putea să ne pregătim, astfel încât să nu mai avem niciodată un număr de morți ca acum“, este de părere cofondatorul Microsoft, Bill Gates.