Casa de Pensii acceptă cereri pentru voucherele de tratament, din 22 ianuarie

Casa de Pensii a făcut public anunțul așteptat cu interes de către mulți pensionari români.

Procedura de depunere a cererilor pentru voucherele de tratament a fost oficial deschisă pe 22 ianuarie, marcând astfel începutul procesului pentru acordarea biletelor destinate anului curent.

În ciuda faptului că sistemul de acordare a voucherelor de tratament are acoperire națională, iar biletele sunt disponibile la nivel extins, primul comunicat privind acest subiect a fost emis de Casa Județeană de Pensii Bihor.

Cel mai probabil, aceeași procedură este aplicabilă și în cazul celorlalte case de pensii din întreaga Românie, începând chiar de astăzi. Dacă îndepliniți criteriile de eligibilitate, este esențial să depuneți cererile pentru a beneficia de bilete de tratament în diferite stațiuni.

Cum pot depune pensionarii cererile pentru voucherele de tratament

Pentru a te înregistra în vederea obținerii biletelor de tratament în România, în calitate de pensionar, procedura rămâne neschimbată în anul 2024, conform informațiilor furnizate de Casa de Pensii.

Pentru a te înscrie în vederea obținerii biletelor de tratament în România, în calitate de pensionar sau alt beneficiar, este esențial să completezi o cerere tip, pe care o poți descărca de la acest link. În plus, în funcție de categoria din care faci parte, vei avea nevoie de următoarele documente:

1. Pensionari:
– Actul de identitate

2. Persoane beneficiare ale Legii 448/2006:
– Actul de identitate
– Certificatul de încadrare în grad de handicap și programul de recuperare (în cazul în care handicapul nu este permanent)

3. Beneficiari ai Legii 189/2000:
– Actul de identitate
– Hotărârea Legii 189/2000

4. Beneficiari ai Decretului-Lege 118/1990:
– Actul de identitate
– Hotărârea Decretului-Lege 118/1990

5. Veterani de război:
– Actul de identitate

6. Asigurați:
– Actul de identitate

7. Șomeri:
– Actul de identitate
– Cuponul de indemnizație șomaj din luna anterioară depunerii cererii

În ce stațiuni pot merge pensionarii folosind voucherele de tratament

În anul 2024, poți folosi biletele de tratament în diverse stațiuni, iar lista acestora cuprinde:

1. Amara
2. Bala
3. Bizusa
4. Buziaș
5. Covasna
6. Geoagiu
7. Lacul Sărat
8. Moneasa
9. Nicolina
10. Olănești
11. Pucioasa
12. Monteoru
13. 1 Mai

Procedura de depunere a cererilor la Casa de Pensii Bihor este disponibilă la ghișeele cu numerele 11 și 12 din sediul instituției. Este important de menționat că programul de lucru cu publicul este de luni până joi, între 08:00 și 14:00, iar vineri, programul este redus, fiind între 08:00 și 12:00.

Ca modificare semnificativă față de perioadele anterioare, începând cu data de 1 septembrie 2024, o nouă lege a pensiilor a intrat în vigoare, permitând ambilor soți să beneficieze de tratament balnear împreună. Această regulă se aplică chiar dacă doar unul dintre parteneri este pensionar asigurat.

Partenerul care nu este pensionar asigurat are opțiunea de a suporta costul integral al biletelor de tratament din resursele proprii.