Peste 20.000 de persoane au murit din cauza consecinţelor infectării cu noul coronavirus în Ungaria. Țara se află în al treilea val al pandemiei, iar numărul de îmbolnăviri este în plină creștere, transmite DPA.

Numărul deceselor de la începutul pandemiei a crescut cu 189, luni, ajungând la 20.161, a anunţat Comitetul de Criză din Ungaria. Cu aproape 10 milioane de locuitori, Ungaria are una dintre cele mai ridicate rate de decese cauzate de COVID-19 raportat la populaţie. Autorităţile au raportat luni 7.263 de infectări, adăugând că 12.291 de persoane sunt tratate în prezent în spital, iar 1.497 sunt conectate la aparate de oxigen.

Sistemul de sănătate este în colaps

Numărul ridicat de pacienţi în spitale a adus sistemul de sănătate în pragul colapsului. Există indicii că unităţi de terapie intensivă concepute pentru opt pacienţi ajung să fie ocupate şi de până la 40 de bolnavi, a declarat la postul de televiziune ATV directoarea adjunctă a Uniunii Medicilor, Judith Toth.

Vârsta medie a pacienţilor în stare gravă este de asemenea în scădere, din cauza noilor variante ale virusului, mai contagioase. „În unele spitale, persoanele între 65 şi 70 de ani nu pot fi conectate la ventilatoare din cauză că unităţile de terapie intensivă sunt deja ocupate de pacienţi tineri”, a spus ea.

Conform portalului de ştiri 444.hu, rata de incidenţă a infectărilor la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni a fost de 1.197.

Doua vaccinuri chinezești au fost aprobate în Ungaria

Săptămâna trecută, Ungaria a aprobat încă un vaccin împotriva coronavirusului produs în China. Institutul Naţional de Farmacie şi Nutriţie din Ungaria a autorizat vaccinul produs de CanSino Biologics, comercializat sub numele de Convidecia, în baza rezultatelor interimare furnizate de un studiu clinic de fază III, a precizat compania chineză.  Vaccinul produs de CanSinoBIO se administrează într-o singură doză şi este deja autorizat în China, Pakistan şi Mexic.

Ungaria este prima țară membră a Uniunii Europene care a aprobat și cumpărat vaccinuri anti-COVID produse în China și Rusia. Inițial, vecinii unguri au fost criticați pentru această decizie, având în vedere că negocierile au fost separate de blocul comunitar european.

Totuși, alte țări europene și-au exprimat interesul față de achiziționarea acestor vaccinuri, având în vedere că dozele occidentale au înregistrat mai multe întârzieri.

Amintim că Ungaria a mai aprobat și vaccinul chinezesc dezvoltat de China National Pharmaceutical Group (Sinovac) pentru utilizare pe piaţa sa internă.