Ungaria a dat undă verde vaccinării femeilor însărcinate. Ce vaccin ar trebui folosit

Potrivit ministrului Katalin Novak, femeile însărcinate din Ungaria au voie să se vaccineze împotriva coronavirusului. Cele care doresc vaccinarea trebuie se să se înregistreze online și să-şi contacteze medicul generalist, care va organiza apoi vaccinarea într-un sediu de vaccinare, a spus Katalin Novak într-o postare pe Facebook.

Doua vaccinuri chinezești au fost aprobate în Ungaria

Săptămâna trecută, Ungaria a aprobat încă un vaccin împotriva coronavirusului produs în China. Institutul Naţional de Farmacie şi Nutriţie din Ungaria a autorizat vaccinul produs de CanSino Biologics, comercializat sub numele de Convidecia, în baza rezultatelor interimare furnizate de un studiu clinic de fază III, a precizat compania chineză.

Vaccinul produs de CanSinoBIO se administrează într-o singură doză şi este deja autorizat în China, Pakistan şi Mexic.

Ungaria a fost criticată pentru vaccinurile din China și Rusia

Ungaria este prima țară membră a Uniunii Europene care a aprobat și cumpărat vaccinuri anti-COVID produse în China și Rusia. Inițial, vecinii unguri au fost criticați pentru această decizie, având în vedere că negocierile au fost separate de blocul comunitar european.

Totuși, alte țări europene și-au exprimat interesul față de achiziționarea acestor vaccinuri, având în vedere că dozele occidentale au înregistrat mai multe întârzieri.

Amintim că Ungaria a mai aprobat și vaccinul chinezesc dezvoltat de China National Pharmaceutical Group (Sinovac) pentru utilizare pe piaţa sa internă.

Sursă foto: Dreamstime