Președintele-ales Joe Biden a ținut un discurs cu ocazia Thanksgiving Day.

Pe lângă urările specifice Zilei Recunoștinței, noul lider al Statelor Unite a făcut un apel la americani cu privire la tensiunile existente în contextul pandemiei de coronavirus. „Suntem în război cu virusul, nu între noi”.

Totodată, acesta le-a cerut ferm americanilor să renunțe la sărbători, în condițiile în care numărul de cazuri de coronavirus continuă să crească.

„Cred că meritați să auziți adevărul de la președintele vostru. Trebuie să încetinim răspândirea virusului. Le datorăm asta medicilor, și asistentelor, și lucrătorilor din prima linie… Le datorăm asta compatrioților noștri”, a spus Joe Biden în discursul său.

Durere și frustrare

În același timp, liderul SUA a mai subliniat faptul că pandemia „a adus durere, și pierderi, și frustrare” și a costat multe vieți, însă acest lucru nu trebuie să se agraveze.

„Ne-a divizat, ne-a înfuriat, ne-a învrăjbit unul împotriva celuilalt. Știu că țara a obosit de la această luptă, dar să nu uităm – suntem în război cu virusul, nu între noi”, a mai spus președintele-ales.

„Trebuie să ne întărim forțele, să ne dublăm efortul și să se angajăm din nou în luptă”, a mai spus liderul Statelor Unite.

De asemenea, Joe Biden i-a rugat pe americani să nu sărbătorească Thanksgiving ca de obicei și să fie precauți. Liderul SUA le-a mai spus acestora că în loc să petreacă într-o adunare mare, își va petrece sărbătoarea alături de soția sa, Jill, de fiicăși de ginere, în vreme ce restul familiei va petrece în grupuri mici.

Discursul președintelui ales a venit și cu o promisiune. El i-a asigurat pe americani că pandemia va lua sfârșit, iar viețile oamenilor se vor întoarce la normal cât mai curând.

„Știu că putem și vom învinge acest virus. Viața se va întoarce la normal, vă promit. Cred că această perioadă cruntă de diviziune… va face loc unui an de lumină și unitate”, a mai spus Joe Biden.