Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 s-a diminuat în ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Braşov, de la 7,36 la 7 cazuri la mia de locuitori, rata de transmitere a virusului scăzând, de asemenea, semnificativ în municipiul reşedinţă şi oraşele Ghimbav şi Predeal.

Conform datelor publicate, miercuri, de DSP cea mai spectaculoasă scădere a incidenţei cumulate pe 14 zile se înregistrează în Predeal – de la 11,92 la 5,86, iar la Ghimbav şi Braşov, de la 10,03 la 9,77 , respectiv de 9,70 la 9,28.

Prima stațiune montană în scenariul roșu

Potrivit datelor DSP Braşov, numărul de persoane infectate era, miercuri, de 4622, faţă de 4833 câte au fost raportate marţi.

Potrivit unei informări a Instituţiei Prefectului, miercuri, în judeţul Braşov, un număr de 382 de pacienţi cu COVID-19 erau internaţi în spitale, dintre care 28 la ATI. Totodată, 3824 persoane cu test pozitiv se aflau în izolare, iar alte 713 în carantină la domiciliu.

Orașul Predeal este prima stațiune montană din România care a intrat în scenariul roșu, la finalul lunii octombrie.

Staţiune de munte cu reputaţie națională și internațională

Predeal este orașul românesc situat la cea mai mare altitudine din țară, între 1.030 și 1.110 metri.

Orașul este o staţiune de munte cu reputaţie națională și internațională de agrement, bioclimat, recuperare, sporturi de iarnă.

Staţiunea dispune de peste 5.200 locuri de cazare, în hoteluri, vile, cabane şi camping. Sunt disponibile 8 pârtii de ski cu grade diferite de dificultate, telescaun de la Clăbucet Sosire la Clăbucet Plecare, teleschi și tele-baby la Clăbucet Sosire, Clăbucet Plecare, Orizont și Trei Brazi.

Principalii factori de cură sunt aerul curat, fără praf și alți agenţi alergici, bogat în ozon și radiaţii ultraviolete, atmosfera ionizată și presiunea relativ scăzută a aerului.

Stațiunea Predeal este recomandată tratamentului neuroasteniei, pentru revigorarea organismelor slăbite, pentru recuperarea ulterioară suprasolicitărilor fizice sau intelectuale, pentru tratamentul tulburărilor endocrine și a problemelor de creştere a copiilor.