Canadianca de origine română Bianca Vanessa Andreescu (18 ani, 106 WTA) a câştigat, duminică seară, primul trofeu important al carierei, competiţia WTA Challenger de 125.000 de dolari de la Newport Beach, SUA, după 0-6, 6-4, 6-2, în finala cu Jessica Pegula (SUA, 113 WTA), informează Mediafax.

Învingătoare cu 6-2, 6-0 în sfertul de finală cu Eugenie Bouchard, Bianca a avut mult mai multe probleme cu Pegula, jucătoare care nu cedase niciun set la ediţia din 2019 a turneului american. Iar primul set a fost unul de coşmar, în care jocul nu i-a mers, iar adversara sa a făcut ce a vrut şi a câştigat cu 6-0. În manşa a doua, Andreescu a reuşit primul break, l-a pierdut la 3-4, dar a lovit din nou pe serviciul adversarei, la 4-4, şi a închis setul, 6-4, după 37 de minute de joc. Cu un moral mai bun, cea mai bună jucătoare a Canadei în clasamentul mondial s-a “căţărat” pe jocul bun din setul al doilea, iar în manşa decisivă a preluat controlul şi s-a impus clar, 6-2, la finalul a o oră şi 38 de minute. Pentru Bianca, succesul de la Newport, care-i va aduce 160 de puncte WTA şi 24.000 de dolari, e cel mai important al carierei. Până acum, ea mai câştigase cinci turnee de 25.000 de dolari (Norman, Flornce, Santa Margherita di Pula, Rancho Santa Fe şi Gatineau), iar performanţa maximă rămâne finala din acest an, de la Hobart, pierdută în trei seturi contra nemţoaicei Julia Goerges.

Graţie victoriei din SUA şi a parcursului bun de la Australian Open, unde s-a oprit din calificări în turul al doilea al tabloului principal, Bianca va intra în premieră în top 100, iar de luni va ocupa un loc în jurul poziţiei cu numărul 68, cu 834 de puncte. Acum, Andreescu va intra direct în competiţiile mari şi, cum în aceeaşi perioadă din 2018 nu a avut rezultate importante, e de aşteptat să urce cât mai mult în ierarhia mondială.