Metrorex a înregistrat în cele 2 zile de grevă pierderi de aproximativ 500.000 de lei. Ministrul Transporturilor a anunţat că se va adresa instanţei pentru a recupera pierderea.

În fiecare zi de grevă, Metrorex a înregistrat pierderi de 200.000 – 300.000 de lei, a anunţat ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. „Ne vom adresa instanţei pentru a recupera pagubele înregistrate. Potrivit legii, trebuie să plătească personal cei care au organizat greva. Dacă în statutul sindicatului prevede că banii vor fi achitaţi din fondul sindicatului obţinut din cotizaţii este problema lor. Noi vrem să recuperam pierderile produse, iar cetăţenii care au avut abonamente şi n-au beneficiat de serviciile oferite de Metrorex în cele 2 zile de grevă, pot depune solicitări instanţei, iar cauzele lor se vor conexa cu a noastră”, a spus Radu Berceanu.

Tribunalul Bucureşti a decis că greva sindicaliştilor de la metrou este ilegală, iar hotărârea instanţei este definitivă şi irevocabilă. În consecinţă, mâine metroul va circula normal.