Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, luni, după întâlnirea cu grupul PDL din Camera Deputaţilor, că din punct de vedere tehnic, Ministerul ar putea finaliza anul acesta 100 de kilometri de autostradă, dar, din punct de vedere financiar, doar 30-40 de kilometri.

Berceanu a spus că parlamentarii PDL au avut multe întrebări la care a încercat să răspundă, toate fiind legate de reparaţiile drumurilor, străzilor şi de construirea autostrăzilor.

„Un răspuns scurt: avem prea puţini bani (…) Avem 1,2 % din PIB pentru întreg ministerul, iar alte ţări dau aproape 5%. Atât avem, atât putem să facem”, a spus el.

Întrebat câţi kilometri de autostradă se vor realiza anul acesta, Radu Berceanu a arătat că Ministerul are de ales să dea bani la mai multe lucrări care trebuie să continue sau să concentreze o sumă mai mare de bani într-o anumită zonă şi să termine nişte porţiuni.

„Din punct de vedere tehnic, am putea face 100 de kiometri de autostradă. N-am putea să terminăm 150 kilometri oricât bani am avea pentru că nu avem lucrările chiar atât de avansate. Din punct de vedere financiar, probabil am putea să terminăm 30-40 de kilometri dacă am concentra toţi banii pe care îi avem pentru domeniul ăsta numai acolo unde putem termina. La cum e croit bugetul, avem puşi bani şi pe lucrări care nu se termină dar care trebuie să avanseze, mai ales că trebuie cofinanţate fonduri europene”, a precizat Berceanu.

SURSA: Mediafax