Beatrice Mahler a vorbit în detaliu despre cazurile de „long COVID”. Managerul Institutului Marius Nasta din Bucureşti, Beatrice Mahler, a susținut că sunt multe astfel de situații în care oamenii, deși au trecut și au scăpat de bolaă, rămân cu niste simptome care persistă. Chiar renumita doctoriță a văzut astfel de situații, care au îndurerat-o profund.

De altfel, la spitalul Institutului Marius Nasta din Bucureşti vin acum mulţi pacienţi pentru evaluare post-Covid.

„Din fericire, o mare parte din pacienţii care au avut o mare afectare pulmonară recuperează foarte bine funcţia pulmonară şi leziunile pulmonare se remit. Este însă extrem de important ca oamenii să vină la control, evaluarea să fie individuală”, a declarat dr. Beatrice Mahler, potrivit news.ro.

Este extrem de dur să vezi că nu pot să se ridice să bea o cană cu apă

Pe de altă parte, conform medicului, sunt şi persoane care, după o formă critică de boală, care au necesitat spitalizări de lungă durată, ajung să petreacă şi post-Covid perioade lungi în spital, au infecţii respiratorii importante, care se remit foarte greu la tratament şi, practic, pentru ei viaţa s-a schimbat în totalitate.

”Este extrem de dur să vezi şi să stai de vorbă cu oameni care înainte de Covid îşi creşteau nepoţii, iar după Covid nu pot să se ridice să bea o cană cu apă”, a mărturisit dr. Beatrice Mahler.

Ea a spus și care a fost cea mai lungă spitalizare la „Marius Nasta”. Potrivit lui Beatrice Mahler, au fost mai mulţi pacienţi care au stat internaţi în jur de două luni.

Avertismentul lansat de Beatrice Mahler

La sfârșitul anului trecut, Beatrice Mahler a avertizat că începutullui 2022 va fi extrem de solicitant în spitale. Ea a arătat că luna ianuarie va fi dificilă din perspectiva riscului de îmbolnăvire pentru persoanele cu boli cronice.

„Din păcate ne așteaptă o luna ianuarie extrem de solicitantă în spitale. Atât din perspectiva riscului de îmbolnăvire pentru persoanele cu boli cronice. Din nou pacientul cu boală cronică nu va avea acces în spital, pentru că vor fi pacienți cu boli cronice infectați cu nouă tulpină Omicron, care vor avea nevoie de un pat de spital. Se va produce un nou dezechilibru. Dincolo de dificultatea asigurării medicației și oxigenoterapie unui număr mare de pacienți într-o perioada extrem de scurtă de timp. Nu trebuie să uităm că și personalul medical poate să se îmbolnăvească în comunitate cu Omicron”, a declarat atunci Beatrice Mahler.