Luna ianuarie va fi foarte dificilă. Valul 5 este tot mai aproape

Medicul a explicat că luna ianuarie va fi dificilă din perspectiva riscului de îmbolnăvire pentru persoanele cu boli cronice.

„Din păcate ne așteaptă o luna ianuarie extrem de solicitantă în spitale. Atât din perspectiva riscului de îmbolnăvire pentru persoanele cu boli cronice. Din nou pacientul cu boală cronică nu va avea acces în spital, pentru că vor fi pacienți cu boli cronice infectați cu nouă tulpină Omicron, care vor avea nevoie de un pat de spital.

Se va produce un nou dezechilibru. Dincolo de dificultatea asigurării medicației și oxigenoterapie unui număr mare de pacienți într-o perioada extrem de scurtă de timp. Nu trebuie să uităm că și personalul medical poate să se îmbolnăvească în comunitate cu Omicron”, a declarat Beatrice Mahler la Antena 3.

Ce spune Beatrice Mahler despre vaccinarea obligatorie în România?

Anterior, aceasta a vorbit despre vaccinarea obligatorie în România, punctând că măsura respectivă trebuie decisă la nivel politic. Totuși, aceasta a explicat și că susține imunizarea.

„Eu cred că în acest moment, din studiul care a fost dat publicității de curând, o mare parte din populație reclamă insuficienta informare. Nu toți au înțeles sau nu toți au acces în modul în care ei înțeleg accesul sau au nevoie de acest acces la informare despre ceea ce înseamnă vaccinare.

Probabil că încă nu am reușit cei care vorbim despre vaccinare de atât timp să explicăm tuturor și mai ales la persoanele cu comorbidități nevoia vaccinării.

Cred că atunci când vorbim de vaccinare trebuie să ne concentrăm pe nevoia persoanelor de a fi informate, pentru că asta reclamă sau asta solicită marea majoritate a celor care încă nu au luat această decizie, iar obligativitatea, din punctul meu de vedere, este o măsură care trebuie decisă la nivel politic.

Eu, ca medic, susțin însă că tratamentul profilatic prin vaccinare este o soluție care salvează vieți”, a declarat Beatrice Mahler la B1 TV.