Planul propus de Euro Insol oferă trei variante de valorificare a locuinţelor rămase de vânzare în cadrul proiectului, respectiv 195 de unităţi din 224 câte au fost construite. Prima opţiune este vânzarea întregului pachet de locuinţe către un investitor  la preţul de 6,85 mil. euro, fără TVA. A doua variantă presupune vânzarea unitate cu unitate, în sistem retail, în urma căreia se pot obţine 10,4 mil. euro, fără TVA, însă procesul se întinde pe o perioadă mai lungă de timp. Ultima varianta propusă de firma lui Remus Borza este trasferarea locuinţelor în portofoliul BCR, creditorul majoritar.

„Suntem în negocieri de câteva luni cu un grup de investitori străini pentru preluarea integrală a proiectului. Mai avem nevoie de nişte aprobări de la bancă, dar suntem în etapa finală a tranzacţiei. Dacă nu vom ajunge la o înţelegere, va urma vânzarea retail a proiectului, la fel ca la Ibiza Sol şi Asmita Gardens“, a declarat recent pentru Capital Andreea Comşa, directorul departamentului de real estate al Euro Insol.

Compania BRC Business Group, controlată de un grup de investitori din Marea Britanie, Olanda şi Israel, a intrat în insolvenţă la începutul anului trecut cu datorii de 71 mil. lei (16,1 mil. euro), din care 38 mil. lei către BCR (8,6 mil. euro). Singurul proiect construit de companie, Citadella Titan, este format din două blocuri de câte 14 etaje fiecare, cuprinzând un număr de 224 de apartamente.