Referitor la ancheta în curs de desfășurare la DIICOT privind dosarele de credit falsificate ale unor firme din județele Călarași, Ilfov, Giurgiu și București, precizăm următoarele: BCR a sesizat DIICOT, în trimestrul II 2012, că a descoperit, prin divizia antifraudă specializată a băncii, existența unor falsuri în dosarele de credit a patru firme din Călărași, Oltenița și București.
Cei câțiva salariați ai băncii implicați în aceste cazuri au fost concediați. Banca a depus plângeri penale împotriva acestora și a altor persoane din afara băncii. Banca își continua activitatea normal, ca principal finanțator al economiei romanesti. Eventualele prejudicii vor fi recuperate după finalizarea cercetărilor. BCR a reușit să prevină producerea de noi fraude având proceduri antifraudă complexe și personal specializat.
Menționăm că analizele de credit au la bază documente emise sau confirmate de companii, instituții și persoane autorizate. Băncile depun toate diligențele, potrivit normelor și regulamentelor în vigoare, să reconfirme autenticitatea și corectitudinea documentelor și informațiilor respective. Dacă aceste documente conțin informații și afirmații false răspunderea revine instituțiilor și persoanelor respective. Salutăm eforturile depuse de DIICOT, cu care BCR a colaborat foarte bine pe parcursul cercetarilor pentru elucidarea cazului, începând din luna mai 2012.