Piețele financiare sunt în pericol, dacă guvernele UE nu ajung la un acord privind măsurile de stimulare pentru relansarea și sprijinirea redresării economice după criza de coronavirus, este avertismentul emis de președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, potrivit unor surse, preluate de „Bloomberg”, după o videoconferință.

Șeful BCE a explicat că calmul de pe piețele financiare se datorează faptului că este așteptată o intervenție a guvernelor UE, dar dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci „sentimentul” s-ar putea schimba.

Bursa din Italia, la cel mai bun nivel

Bursele europene sunt pozitive, deși în continuă fluctuație, iar cotațiile așteaptă un răspuns de la Consiliul European și de la negocierile privind Fondul de relansare economică. Indicele Euro Stoxx 600 câștigă jumătate de punct din valorile energetice și din obligațiunile sanitare.

Bursa din Milano este cea mai bună (+ 0,70%), cu Ftse Mib care încearcă să recupereze maximele marcate în prima săptămână a lunii iunie. Diferența dintre BTP și Bund nu este de aproximativ 179 de puncte.

Prețul petrolului a crescut la 40 dolari pe baril odată cu recuperarea cererii. La New York, WTI cu livrare în iulie crește cu 3,4%, până la 40,15 dolari pe baril.