De asemenea Byron Haynes a declarat în interviul acordat publicaţiei austriece "Wirtschaftsblatt" că se aşteaptă ca banca sa să ia parte la următoarea rundă a testelor de stres din Europa şi nu intenţionează să achite deocamdată ajutorul primit de la statul austriac.

Haynes, care s-a retras în 2010 de la negocierile privind o posibilă fuziune cu Volksbanken, după ce proprietarii acestei bănci au refuzat să participe la discuţii, a afirmat că nu-şi poate imagina încă o încercare acum, când fostul său coleg Stephan Koren conduce OeVAG.

"Stephan Koren a declarat că se confruntă cu o restructurare care va dura ani de zile, deci pentru noi OeVAG nu este o problemă", a afirmat şeful Bawag PSK Bank. El a declarat că estimează că banca sa va participa la următoarea rundă a testelor de stres din Europa deoarece Volksbanken nu va mai lua parte la aceste teste şi a apreciat că poziţia capitalul Bawag PSK Bank este "adecvată".

Întrebat dacă anul viitor Bawag PSK Bank va achita cei 550 milioane de euro primiţi în 2008/2009 de la statul austriac, Haynes a răspuns: "Nu, deoarece în astfel de vremuri nici o bancă nu poate fi supracapitalizată".

De asemenea şeful Bawag PSK Bank a declarat că nu-şi poate imagina nici un context în care banca sa va trebui să injecteze mai mult capital în banca MKB din Ungaria. Participaţia băncii austriece în MKB a scăzut la 5%, după ce Bawag PSK Bank nu a participat la majorarea de capital a MKB.

Anterior, BAWAG a raportat că în 2011 a înregistrat un profit net de 122,5 milioane euro. Banca a plătit un cupon de 51,2 milioane euro pentru capitalul non-participativ în valoare de 550 milioane de euro pe care l-a primit de la statul austriac în timpul crizei financiare din 2008/2009.

Fondul de investiţii Cerberus Capital Management LP a preluat BAWAG P.S.K. în anul 2006 pentru suma de 3,2 miliarde de euro.

Recent, statul austriac a preluat o participaţie de 49% din acţiunile Volksbanken AG. Guvernul austriac speră să vândă acest pachet şi să iasă din capitalul Volksbanken până în 2017, aşa cum cere legislaţia UE.
Sursa: Agerpres