Bătălie mare pentru șefia ANCOM după ce comisiile pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor au avizat, luni, patru candidaturi pentru funcţia de preşedinte al ANCOM. Anunțul a fost făcut de deputatul USR Cătălin Drulă, pentru Agerpres.

Numele acceptate sunt Vlad Stoica (fost şef al Cancelariei fostului premier Victor Ponta), Manuela Catrina (fost secretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor), Ion Smeeianu (fost şef al Poştei Române) şi Mircea Rozolea au fost validaţi de comisiile de specialitate.

Cele patru candidaturi urmează să fie supuse votului plenul Parlamentului în şedinţa de marţi, care începe la ora 13,00. La şedinţă, parlamentarii vor fi prezenţi fizic, votul fiind cu buletine.

Joia trecută, Parlamentul a luat act de demisia lui Sorin Grindeanu din funcţia de preşedinte al ANCOM şi a declarat vacant acest post.

În 22 august, la Congresul PSD, Sorin Grindeanu a fost ales în funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului. Conform legii, Grindeanu trebuia să opteze pentru una dintre cele două funcţii, care sunt incompatibile.

Fostul șef de la Palatul Victoria, Sorin Grindeanu, a demisionat de la ANCOM, iar membrii conducerilor celor două camere ale Legislativului vor lua act de demersul său. Mai mult, Grindeanu a anunțat de când a fost ales prim-vicepreședinte al PSD că va renunța la șefia ANCOM.

Sorin Grindeanu a revenit în PSD și a fost ales, la congresul din luna august, în funcția de prim-vicepreședinte al formațiunii. El a fost numit președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) în noiembrie 2017.

Anterior, Sorin Grindeanu fusese premier pentru câteva luni, dar a fost dat afară din funcție de către propriul partid. S-a certat cu ex șeful PSD, Liviu Dragnea, iar social democrații l-au înlăturat de la Palatul Victoria prin moțiune de cenzură. Apoi, după ce s-a împăcat cu Dragnea, a fost numit șef al ANCOM.

Odată cu revenirea în politică, Sorin Grindeanu a fost ales primvicepreședinte al PSD și trebuia să-și dea demisia din fruntea ANCOM, lucru care s-a întâmplat chiar astăzi.