Exprimându-se în faţa reprezentanţilor presei în marja Adunării Generale a ONU, Adel al-Jubeir a respins, de asemenea, iniţiativele diplomatice ale Rusiei, aliată a Siriei, pentru o coaliţie internaţională contra grupării Statul Islamic.

'Nu există viitor pentru Al-Assad în Siria', a subliniat ministrul saudit de externe, a cărui ţară este adversară a Damascului şi face parte de peste un an din coaliţia militară condusă de Statele Unite.

'Sunt două opţiuni pentru rezolvarea situaţiei din Siria. O opţiune este un proces politic în cursul căruia va exista un consiliu de tranziţie' a puterii, a explicat reprezentantul Riadului.

'Cealaltă opţiune este opţiunea militară care se va încheia tot prin destituirea lui Bashar Al-Assad', a ţinut să sublinieze Adel al-Jubeir.

El nu a oferit detalii în legătură cu 'opţiunea militară' adusă în discuţie, dar a reamintit că Arabia Saudită sprijină deja forţele 'rebele moderate' siriene care luptă împotriva armatei guvernului de la Damasc şi contra jihadiştilor din gruparea Statul Islamic.

Adunarea Generală a ONU este monopolizată de criza sirienă şi a fost luni scenă a unei confruntări între preşedinţii american, Barack Obama, şi cel rus, Vladimir Putin, în special în ce priveşte viitorul şefului statului sirian.AGERPRES