Fostul preşedinte Traian Băsescu a vorbit, vineri seara, despre situaţia de la prezidenţiale şi despre sondajele realizate acum, în perioada de campanie.

„Nu am încredere în sondajele făcute în campanie, pe piață se aruncă fake-uri. Cel adevărate se țin în sertar. Cred că doamna Dăncilă e pe locul doi și se va bate cu Iohannis. Este în practica partidelor să arunce pe piață cu cifrele nereale.

Orice joacă Ponta, el va fi principalul magnet pentru electoralul PSD-ului. Electoratul PSD se va orienta spre Ponta, dacă va cădea Dăncilă. Eu văd o alianță Stănescu-Ponta”, a declarat Băsescu la B1 TV.

Fostul preşedinte a vorbit şi despre conflictul Iohannis-Dăncilă şi dacă el consideră că preşedintele PSD a avut de pierdut de pe urma acestuia: „Spre deosebire de Dragnea, care era mult mai tăcut, Dăncilă reacţionează în felul ei, nu cred că preşedintele e în cea mai confortabilă situaţie, mi-aduc aminte când reacţiona Ponta, nu-mi convenea. Viorica nu se lasă să fie un sac de box în mod necondiţionat şi reacţionează, după cum vedeţi”.