Fostul președinte nu a ratat prilejul de a-l critica pe Iohannis. Acesta a încurcat țările, spunând că președinția franceză nu procedează corect, în contextul în care nu Franța deține președinția Consiliului UE, ci Finlanda.

„Mi-a pocnit ecranul televizorului cand am vazut, a fost groaznic. Pe Dancila am rupt-o.”, a zis Traian Basescu.

”Vom avea mâine o discuție pe așa numitul MFF, Cadrul Financiar Multianual. Am o nemulțumire aici. Președinția noastră a făcut progrese, cu bună credință, cu partenerii împreună, s-au făcut progrese pe acest cadru multianual. Președinția franceză (n.r. finlandeză) mi se pare că nu procedează corect. Au solicitat să se meargă înapoi la ce a fost înainte de președinția noastră și au venit cu propuneri pe care nu le agreez și nu le sprijin sub nicio formă. Nu pot să fiu de acord să avem reduceri pe politica agricolă și pe politica de coeziune. Aceste lucruri mi se par greșite, e o abordare pe care nu o sprijină România și o voi spune foarte clar când ajungem la acest capitol.

În ceea ce privește alocarea de către state, dacă este 1% din PIB sau 1,1% sau 1,3% cum a cerut Parlamentul, care este greu de conceput, asta va rezulta din negocieri. Nu putem să aruncăm în spațiu niște cifre, fără să ținem cont de statele membre și asta a făcut președinția finlandeză.”, a declarat Klaus Iohannis.