Strazile Bucurestiului au devenit i ultimele zile adevarate scene de razboi. Focuri de arma, pietre aruncate i capul politistilor, raniti si ijunghiati, toate i cartierul bucurestean Drumul Taberei, de altfel o zona extrem de populata cu constructii metalice. Fiecare tabara, Traian Basescu, pe de o parte, si patronii de mici magazine, pe de alta, considera ca adevarul este de partea ei. Dincolo de aspectul politic, actiunea declansata de primarul general are si importante efecte economice.
in acest moment, pe trotuarele Capitalei sunt cel putin 30.000 de chioscuri sau terase care functioneaza ilegal. Toate aceste constructii nu au asa-numita autorizatie de construire, ce trebuia acordata de Primaria Capitalei. Numarul buticurilor si teraselor este isa mult mai mare; Liga Patronilor din Rominia (LPR) sustine ca reprezinta mai mult de 300.000 de mici comercianti din Capitala. De asemenea, LPR mai sustine ca decizia de desfiintare a buticurilor a avut un puternic impact asupra celor peste 400.000 de angajati ai acestor firme, care s-au trezit peste noapte fara loc de munca.
Surse din cadrul Oficiului Fortelor de Munca Bucuresti sustin ca o foarte mica parte din acestia aveau carti de munca, marea majoritate preferind sa lucreze la negru pentru micii comercianti. Totodata mai putin de 10% sunt calificati pentru a lucra i comert si tot cam acelasi procentaj din angajatii buticarilor au mai mult de zece clase.
Este cit se poate de adevarat ca o mare parte din muncitori lucreaza la negru, fara forme legale si de cele mai multe ori pentru salarii mai mici decit salariul mediu pe economie, dar important este ca aceste locuri de munca exista. La fel de adevarat este si faptul ca curatenia initiata de Basescu poate fi interpretata ca un atac la adresa micilor itreprinzatori. Sa nu uitam ca exista printre proprietarii de chioscuri oameni care si-au riscat banii familiei sau banii imprumutati de la banca pentru a-si deschide un magazin. L