Traian Băsescu dă marea lovitură. Ar urma să intre la guvernare – este întrebarea care se pune din ce în ce mai des în ultima vreme. O declarație de ultim moment făcută de un greu din PNL indică o astfel de posibilitatea care ar arunca absolut totul în aer după alegeri

Mai exact, Robert Sighiartău, secretar general al PNL și candidat pentru un nou mandat de deputat, a sugerat că, dintre PMP și USR, ar alege să intre la guvernare alături de formațiunea condusă de Eugen Tomac. „Mă simt mai apropiat de partidul din aceeași familie europeană”, a subliniat liberalul.

Robert Sighiartău a fost, luni seară, la TVR 1, alături de Robert Turcescu de la PMP. Cei doi au fost chestionați cu privire la motivele care îi determină să candideze. Robert Turcescu a spus că își dorește să ajungă la guvernare într-o majoritate cu PNL.

La rândul său, Robert Sighiartău a dat un răspuns mult mai tranșant. Dacă ar fi să aleagă între a guverna cu PMP sau cu USR, liberalul ar alege PMP, formațiunea care are „aceleași valori creștin-democrate”.

„Am fost în minoritate mai bine de 3 ani. În actualul mandat n-am făcut decât să ne luptăm cu guverne toxice, ticăloase, să ne străduim să menținem lucrurile în limitele normalității. În viitorul mandat, sper ca PMP să devină parte dintr-o majoritate guvernamentală solidă. Fiind în opoziție atâta amar de vreme, inițiativele noastre nu au fost adoptate/promulgate. Într-un viitor mandat, sper să ducem cu adevărat lucrurile spre drumul cel bun. (…) Da, eu văd PMP la guvernare. Suntem un partid cu resurse extrem de valoroase, atât pentru guvernarea centrală cât și pentru cea locală”, a explicat Robert Turcescu.

Potrivit lui Sighiartău, PNL împreună cu PMP dețin doar 27% din Parlament, situație care nu le asigură posibilitatea de a adopta inițiativele legislative dorite.

„Vreau să candidez pentru un nou mandat ca să fac viața mai bună semenilor mei. Nu este un slogan. În ce mă privește am reușit să trec 4 legi cu mare impact pentru români (…) În viitorul meu mandat, voi avea de partea mea și guvernul și sper o majoritate parlamentară. (…) Da, ne-am propus să rămânem la guvernare. Eu vreau cu Robert Turcescu…de altfel, nu e un secret că suntem împreună și în prezent. PMP, la fel ca PNL, se află în familia europeană PPE (Partidului Popular European – n.red). Avem aceleași valori creștin-democrate. Românii trebuie să știe că, în acest moment, PMP și PNL dețin doar 27% din Parlament, motiv pentru care nu s-au putut face schimbări structurale, deși ne-am dorit”, a afirmat Robert Sighiartău.

Întrebat pe cine ar alege dacă ar „avea de ales între a intra la guvernare cu USR sau cu PMP”, liberalul Robert Sighiartău a răspuns: „Așa cum am spus deja, mă simt mai apropiat de partidul din aceeași familie europeană”.