Scandal imens în Senat cu mai puțin de o lună înaintea alegerilor parlamentare. Se pare că PSD face orice pentru a amâna scutinul.

Scandal în Senat!

În acest context, social democrații și-ar fi găsit un aliat la care nu s-ar fi așteptat nimeni. Surse din interiorul Parlamentului spun că PSD și USR au făcut un blat pentru a amâna alegerilor.

Concret, deși PNL a boicotat timp de două săptămâni Biroul Permanent, George Dircă de la USR a asigurat cvorumul cu o zi în urmă, iar PSD a putut să convoace plenul, având două obiective clare.

Primul, de a completa cele doua locuri din Biroul Permanent, pentru a controla Senatulși al doilea pentru a respinge cererea de reexaminare a lui Klaus Iohannis pentru ca să reușească să amâne scrutinul din 6 decembrie.

PNL a anuntat ca boicoteaza plenul ca sa nu fie cvorum. Astfel, toți liberalii au plecat din Parlament.

Mai mult, azi, s-a hotărât ca nu se organizeaza plen online, ci fizic. Pentru prezenta fizica au votot social democrații și USR.

Este cel puțin ciudată această decizie a USR pentru că daca se impiedica alegerile pe 6 decembrie, atunci nu se face nici referendumul fara penali.

De fapt, surse din Parlament spun că USR s-a inteles cu PSD, ca sub umbrela initiativei fara penali, pe care stiu ca nu o pot trece acum, sa permita PSD sa amane alegerile.

De altfel, și Alina Gorghiu de la PNL a făcut dezvăluiri pe acest subiect. „Astăzi, în Senat

Nu cauționăm încercarea disperată a PSD de a anula organizarea alegerilor parlamentare din 6 decembrie.
România nu-și permite să rămână cu acest Parlament în funcție, un Parlament expirat, care din 21 decembrie va avea atribuțiile restrânse.

Suntem într-o situație de criză în care avem nevoie de o perspectivă politică stabilă, nu este admisibil să aruncăm România într-o zonă de incertitudine.

Așa cum am procedat și până acum, vom boicota ședința de plen a Senatului, întrucât nu vrem să dăm posibilitatea PSD de a obține anularea alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

Î𝐧 𝐜𝐚𝐳𝐮𝐥 î𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐯𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐠𝐞 𝐥𝐚 𝐯𝐨𝐭 𝐢𝐧𝐢ț𝐢𝐚𝐭𝐢𝐯𝐚 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐳𝐮𝐢𝐫𝐞 𝐚 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮ț𝐢𝐞𝐢, 𝐝𝐞ș𝐢 𝐧𝐮 𝐚𝐫𝐞 𝐫𝐚𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐮𝐳𝐚 𝐏𝐒𝐃, 𝐚𝐭𝐮𝐧𝐜𝐢 𝐯𝐨𝐦 𝐝𝐚 𝐮𝐧 𝐯𝐨𝐭 „𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮” 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭ă 𝐢𝐧𝐢ț𝐢𝐚𝐭𝐢𝐯ă.

De altfel, este o inițiativă pe care Partidul Național Liberal a susținut-o, inclusiv prin semnarea împreună cu președintele Klaus Iohannis și celelalte partide a Acordului Național care presupune implementarea referendumului din 2019, precum și a criteriilor de integritate pentru ocuparea funcțiilor publice.

Fac apel la orice senator, însă, să nu gireze acțiunile antidemocratice ale PSD și să
nu participe la acest plen fizic, prin care se dorește refacerea majorității PSD în forurile de decizie ale Senatului, lucru care se va traduce în sabotarea zilnică a guvernului, în demersuri de un populism deșănțat și aruncarea în aer a stabilității financiare.”, a scris gorghiu pe o rețea de socializare”, a scris Gorghiu pe o rețea se socializare.