Senatorul PNL Alina Gorghiu spune că liberalii nu vor participa la niciun fel de şedinţă prin care Partidul Social Democrat intenţionează să-şi conserve o „majoritate toxică” în Senatul României, cu intenţia de amâna alegerile parlamentare programate pentru 6 decembrie şi a-şi prelungi cu încă cel puţin trei luni mandatul.

Gorghiu îi acuză pe cei din PSD că „sunt artizanii unui teatru ieftin”, încercând de trei săptămâni să ţină o şedinţă pentru „obsesia (…) legată de amânarea alegerilor”.

„Constatarea făcută de preşedintele Senatului interimar din partea PSD este că nu există cvorum. Colegii mei nu vor participa la niciun fel de şedinţă prin care PSD doreşte să-şi conserve această situaţie şi majoritate toxică în Senatul României. Este a treia săptămână la rând când asistăm la o situaţie cu efecte cât se poate de neplăcute pentru tot ceea ce înseamnă stabilitatea situaţiei politice din România.

PSD, Marcel Ciolacu, Robert Cazanciuc sunt artizanii unui teatru ieftin, fără precedent în Senatul României. E a treia săptămână la rând când insistă să facă şedinţă – fie de Birou permanent, fie de plen – pentru că obsesia pe care o au acum este aceea legată de amânarea alegerilor”, a declarat, miercuri, Alina Gorghiu, după ce şedinţa de plen a Senatului a fost închisă din lipsă de cvorum.

Gorghiu: Încăpăţânarea şi obsesia PSD produce încă un episod de râsul curcilor

Senatorul PNL a mai precizat că mandatul actualului Parlament expiră la data de 20 decembrie, iar liberalii nu au de gând să încalce Constituţia, întrucât România are nevoie de un Parlament legitim. „Nu putem accepta (…) să facem nicio dispensă de la democraţie”, a spus Gorghiu, potrivit Agerpres.

„Nu putem accepta, noi cei din PNL, să facem nicio dispensă de la democraţie. Mandatul actualului Parlament expiră în data de 20 decembrie. Le-am spus celor de la PSD, nu o dată, că nu vom încălca Constituţia şi ne dorim un Parlament legitim, care să ofere stabilitate României, care să ofere o stare de securitate pentru toţi cei care trăim în această ţară.

Din păcate, încăpăţânarea şi obsesia lor produce încă un episod de râsul curcilor. Astăzi, pentru a treia oară în această săptămână, PSD nu are capacitatea să-şi mobilizeze propriii senatori care doreau, şi spun asta apăsat, prin votul lor astăzi să-şi prelungească cu încă cel puţin trei luni mandatul de parlamentar. Lipsit de etică, lipsit de morală, lipsit de bun simţ şi de logică juridică”, a mai declarat Alina Gorghiu.