Traian Băsescu precizează că în cazul în care va exista zarvă mare în partid, Dăncilă va pleca și va lăsa partidul fără soluții. Din punctul de vedere al fostului președinte, PSD-ul nu are pe cine să numească în locul Vioricăi Dăncilă.

„N-au ce pune în locul dnei Dancilă. Dacă vreți o parere, bazată pe impresie, după părerea mea dna Dăncilă e o femeie cu bun simț și nu va sta în calea fericirii celor care vor să preia conducerea. Își va da demisia dacă vede că e zarvă mare în jurul mesei. Dacă va vedea tulburări mari nu va sta să intre într-o bătălie în partid și le va lăsa partidul fara soluții. În momentul de față gandiți-vă ce panaramă ar fi ca PSD să-l aibă pe discotecar (Eugen Teodorovici, n.red.) președinte, sau pe dna Firea unde la București Dancilă a fost zdrobită de Iohannis”, a zis Băsescu, la Digi24.

De asemenea, Băsescu consideră că marea majoritatea a partidului este format din oameni lași și că o să găsească alți vinovați așa cum fac de fiecare dată.

„Pentru ei, tipic este Ponta, care e laș. Așa sunt croiți marea majoritate. Vor da din gură să găsească alți vinovați, dar nu pe ei. Organizațiile PSD nu și-au servit candidatul nici pe departe. Ați auzit de unul pe care-l cheama Năstase, Geoană, Ponta? Partidul ăsta și-a ras liderii, nu pe cei județeni. Doar nu o să-mi spună cineva că ăsta de la Focșani e schimbabil, sau aștia din sud? Nu, în PSD mereu prima țintă au fost oamenii care nu au câștigat”, a adăugat fostul presedinte.