Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretele de promulgare a bugetului de stat şi a celui privind asigurările sociale pe 2010, informează Preşedinţia.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat luni decretele pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2010 şi a legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2010, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Legea bugetului de stat pentru anul 2010 şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2010 au fost adoptatate, pe 14 ianuarie, de Parlament.

Şeful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks, a declarat, luni, după o întrevedere cu oficiali din Ministerul Transporturilor şi Ministerul Economiei, că merge să se întalnească cu preşedintele Traian Băsescu.

O misiune a FMI se află în perioada 20-27 ianuarie în România pentru a doua şi a treia revizuire a acordului stand-by, în vederea eliberării a două tranşe, în valoare cumulată de 2,3 miliarde de euro.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

SURSA: Mediafax