'Acesta este primul împrumut IFC adresat unei instituţii financiare din România care vizează proiecte de eficienta energetică şi energie regenerabilă. Prin colaborarea cu Garanti Leasing România sprijinim fluxul de credit pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi le încurajăm investiţiile în proiecte de eficienta energetică şi energie regenerabilă', arată Ana Maria Mihăescu, şef al misiunii IFC în România. 

Începând cu 2003, IFC a asigurat 955 de milioane de dolari, prin investiţii şi angajamente partenere, pentru a finanţa proiecte de eficienţă energetică şi energie regenerabilă în Europa Centrală şi de Est. Acesta este al treilea împrumut al IFC pentru o divizie a Garanti Group în România ce are drept scop finanţarea IMM şi este primul adresat Garanti Leasing. 

În februarie 2012 şi la începutul acestui an, IFC a acordat Garanti Bank România două împrumuturi în valoare totală de 57,5 milioane de euro. 'Finanţarea IMM a fost una dintre priorităţile noastre în 2014. Strategia noastră în lunile următoare este de a ne continua dezvoltarea sănătoasă, durabilă, extinderea cotei de piaţă şi diversificarea portofoliului nostru de active finanţate, în acelaşi timp concentrându-ne asupra IMM-urilor şi a sectorului public', precizează Okan Yurtsever, director general al Garanti Leasing. 

 

România a devenit membră a IFC în 1990, iar investiţiile IFC în România totalizează 2,5 miliarde de dolari, inclusiv fondurile mobilizate de la parteneri, şi s-au concentrat pe agricultură, producţie generală, infrastructura şi sănătate.

 

Sursa: Agerpres