Cele mai mari datorii au fost înscrise în dreptul băncii finanţatoare Bancpost, adică 27 mil. euro, în timp ce Marius Ivan şi partenerul său irlandez Jonathan Youens, figurează cu datorii totale de circa 20 mil. euro, potrivit tabelului definitiv al creanţelor publicat de RVA Insolvency, administratorul judiciar al Creativ Proprietăţi Imobiliare, societate prin intermediul căreia urma să fie dezvoltat proiect Pipery City, intrată în insolvenţă în 2012. Restul creanţelor se împart între Credal International, Arealto Finance şi Mad Partners Consulting.

Cel mai probabil, după exemplul altor companii aflate în situaţii similare, terenul aflat în patrimoniul firmei insolvente va fi scos la vânzare, urmând ca toţi actorii implicaţi în acest proiect să piardă o parte însemnată din banii investiţi.

Marius Ivan a cumpărat terenul de 12 hectare din Voluntari de la George Becali pentru 40 mil. euro şi vroia să construiască pe el 800 de locuinţe, 200.000 de metri pătraţi de birouri şi 30.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale. Criza a dat peste cap planurile lui Ivan, din care au rămas doar o groapă pentru fundaţie. În vârful pieţei imobiliare, Marius Ivan anunţa că va investi peste 700 mil. euro în acest proiect-gigant.

Marius Ivan ocupă poziţia 297 în ultima ediţie a TOP 300 CAPITAL cu o avere estimată la 14-15 mil. euro, în scădere faţă de anul trecut. El este unul dintre fondatorii producătorului de lacuri şi vopseluri Dufa România şi fost director general şi la Henkel Bautechnik România. În 2005 a vândut atât participaţia de 40% deţinută la Dufa, cât şi 35% din titlurile controlate la Henkel Bautechnik. Omul de afaceri mai deţine clădirea de birouri North Gate din Pipera, pe care în 2009 era cât pe ce să o vândă austriecilor de la Immofinanz pentru 75 mil. euro. Afacerea însă a căzut, iar Ivan s-a ales în urma unui proces la Curtea de Arbitraj cu circa 100.000 de euro, costurile aferente procesului de due-diligence pe care austriecii au refuzat să le plătească iniţial.