Gigi Becali va afla în această toamnă dacă instanța mărește sau nu cuantumul despăgubirilor pe care le-ar putea plăti juristului de la Steaua, Florin Talpan, după ce i-a adus o serie de injurii în diferite emisiuni TV iar acesta l-a dat în judecată, scrie justnews.ro.

Judecarea, stabilită pe 6 octombrie în procesul lui Becali

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit pentru data de 6 octombrie judecarea recursului declarat de reclamantul Florin Talpan, ofițer de justiție în cadrul Ministerului Apărării Naționale,  reprezentând Clubul Sportiv al Armatei “Steaua București”, împotriva deciziei nr. 907/A din 07 septembrie 2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a III-a civilă în procesul inițiat contra omului de afaceri George (Gigi) Becali.

Acesta a solicitat judecătorilor obligarea pârâtului la plata sumei de 1.000.000 euro, cu titlu de despăgubiri pentru daune morale.

Ce injurii i-a adus Gigi Becali

Printre afirmațiile reținute de instanță formulate de latifundiarul din Pipera la adresa juristului de la Steaua pe parcursul a mai multor emisiuni televizate, difuzate în toamna anului 2015, se numără:  ”nu e în apele lui… ”, ” nebun și lacom ” (referiri la starea mentală), “ habar nu are de nicio lege, nu știe de capul lui nimic ”, n-a făcut nimic în viața vieții lui ”, ” în viața lui n-a pus o cărămidă, nimic… ” (referire la competența profesională), ” încearcă un fel de mineriadă pentru Steaua ” (referire la un eveniment istoric nefericit, marcat de violență și manipulare, cu conotații extrem de negative pentru cei cărora le e atribuit prin comparație), ” mergeți și stați la șprițuri pe instituții de stat, că nimica nu faceți ” (referire improprie pentru un cadru militar), ”mârțoagă” (apelativ jignitor), etc.

Procesul, pornit încă din 2016

Procesul a pornit în aprilie 2016 la Tribunalul București, care a dispus plata a 3.000 de euro, apoi a ajuns la Curtea de Apel București. Aceasta a ridicat cuantumul despăgubirilor la 30.000 de euro. Gigi Becali a atacat soluția, iar procesul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a casat decizia și a trimis cauza spre rejudecare aceleiași instanțe de apel. În decembrie 2020, judecătorii Curții de Apel București au dispus majorarea cuantumului despăgubirilor, stabilind suma de 5.000 (cinci mii) euro.

Mai mult, și această soluție a fost atacată de avocații lui Gigi Becali. Procesul a ajuns din nou la Instanța Supremă, care este așteptată să pună capăt în octombrie acestui scandal prelungit.

Sursa foto: Dreamstime