Decizie de ultimă oră a instanţei. Cei de la Curtea de Apel au hotărât că palmaresul Stelei, din 1947 până în 1998, să revină Clubului Sportiv al Armatei, iar din 2003 până în prezent, trofeele îi aparțin clubului condus de Gigi Becali.

Gigi Becali şi-a proclamat victoria

Decizia instanţei mai mult încurcă decât descurcă acest război. Totuşi, patronul vicecampioanei consideră că decizia instanței îl avantajează în războiul cu CSA, astfel nu mai este pasibil de plata celor 37 de milioane de euro solicitate de avocatul CSA, Florin Talpan, în urmă cu câțiva ani.

Mai mult, Becali susține că prin decizia Tribunalului a devenit evident că FCSB este continuatoarea Stelei, chiar dacă palmaresul clubului, de la înființare până în 1998, a mers la CSA.

„Dacă ne-a dat nouă palmaresul din 2003, e al nostru. Palmaresul este palmares și din 2003 l-am preluat noi. Nu taie trofeele, nu au cum să împartă. Este benefic pentru noi. Dacă palmaresul este din 2003 la noi, e la noi, nu mai e la ei.

Ce despăgubiri să mai ceară? Dacă palmaresul este la noi din 2003 ce despăgubiri să mai ceară. Dacă din 1998 până în 2003 nu a fost la nimeni și din 2003 este la noi, ce mai vrei mai mult de atâta?

Mai bine nu se putea să se dea. Nu putea să dea că este al nostru dintotdeauna pentru că noi nu am avut societatea. De când am făcut casa, mobila este a noastră. Încă o dată. Dacă palmaresul este la noi din 2003, atunci este la noi.

Se deduce că noi suntem continuatoarea Stelei. Ce să vrem mai mult? Palmaresul a fost la CSA Steaua până în 1998, iar din 2003 este la noi. Ce să vreau mai mult?”, a declarat Gigi Becali, conform fanatik.ro.

Fanii CSA îşi proclamă şi ei victoria

De partea cealaltă, fanii CSA îşi proclamă la rândul lor, victoria. ”Asociația Salvați Steaua” a anunțat că, de fapt, palmaresul din perioada 1948 – 1998 nu a fost obiectul speței, însă cu toate acestea Curtea de Apel a dat un astfel de verdict. Organizația care susţine clubul de drept public a transmis că va face recurs în perioada următoare.

”Astăzi (n.r. luni), după îndelungi așteptări, avem soluția pronunțată de instanța de apel în privința palmaresul. Recunoaștem că nu concordă cu susținerile noastre întru totul, dar nu ne recunoaștem învinși.

Instanța a decis să admită în parte apelul fostei Societăți Fotbal Club Steaua București S.A. și, astfel, să respingă acțiunea C.S.A. privitoare la constatarea existenței dreptului asupra palmaresului echipei de fotbal din 1947 până în 2003. Totuși, DEȘI NU S-A CERUT ASTA, forul jurisdicțional dispune că palmaresul aceleiași echipe aparține C.S.A. din 1947 până în 1998.

Oricât de ciudată ni s-ar părea acum această soluție, prin aceea că instanța s-a pronunțat asupra unei chestiuni nesolicitate, singurul remediu este formularea căii de atac a recursului.

Avem în vedere că Legea – art. 397 alin. (1) C. proc. civ. – stabilește că ‘Instanţa este obligată să se pronunţe asupra tuturor cererilor deduse judecăţii. Ea nu poate acorda mai mult sau altceva decât s-a cerut, dacă legea nu prevede altfel.’

Pe cale de consecință, dacă s-a cerut constatarea existenței dreptului de proprietate asupra palmaresului din 1947 până în 2003, instanța nu poate acorda acest drept până în 1998, dacă s-a cerut altceva. Vom formula RECURS!

Am făcut doar un pas mic pentru moment, dar, cu perseverență, avem încredere că motivele noastre vor fi înțelese „în întregime”, așa cum s-au transmis și tradițiile glorioase”, se arată pe pagina de Facebook a ”Asociației Salvați Steaua”.