‘Nu cred că vor fi ieşiri din piaţă (bancară, n.r.), motivul fiind acela că România reprezintă, la ora actuală, o economie mare şi foarte atractivă pe termen lung. După părerea mea, acesta va fi unul dintre ultimele locuri din Europa Centrală şi de Est din care vor decide să plece directorii executivi ai unor bănci mari. Doar unele mici ieşiri voluntare ar putea să aibă loc, dacă în piaţa din ţara de origine vor fi probleme. Atunci aceştia nu vor avea de ales’, a explicat Bruynseels.

Dominic Bruynseels, directorul executiv al BCR, a organizat, vineri, o întâlnire informală cu presa pentru a prezenta o evaluare a rezultatelor instituţiei bancare pe primele trei trimestre ale anului 2010.

La sfârşitul lunii octombrie, Grupul BCR a raportat, pe primele nouă luni ale anului, un profit net consolidat în scădere cu circa 29,3% faţă de perioada similară din 2009, acesta ajungând la 494,5 milioane lei, respectiv 117,7 milioane de euro.

Pe de altă parte, BCR şi-a menţinut poziţia pe piaţa creditului la aproximativ 22% cotă de piaţă, datorită unor creşteri la creditele pentru locuinţe şi poziţiei relativ stabile pe segmentul corporate.

BCR, membră a Grupului Erste, gestionează active de 16 miliarde de euro, are 667 unităţi de retail pentru populaţie şi microîntreprinderi, deschise în majoritatea oraşelor româneşti care au peste 10.000 de locuitori.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrală şi de Est, având peste 17,3 milioane de clienţi în cadrul a 3.200 de filiale din opt ţări (Austria, Cehia, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia şi Ucraina). Erste Group deţine active totale în valoare de 206,5 miliarde euro, înregistrând un profit net de 736,8 milioane euro, în primele trei trimestre din 2010.
SURSA: Agerpres