Bancherii au trimis deja o comunicare în acest sens şi Băncii Naţionale a României. Proiectul de fuziune ar trebui să se finalizeze până la sfârşitul anului.
„Prin această fuziune se doreşte simplificarea şi eficientizarea activităţii instituţiei, îmbunătăţind procesele de aprobare şi de control. Se aşteaptă de asemenea o reducere semnificativă a costurilor“, a explicat Paolo Marini într-un interviu acordat ziarului Bursa.

Sucursala din Bucureşti a băncii italiene, care operează în România o reţea compusă din 22 de agenţii, va devenit în urma fuziunii Direcţia Teritorială din România a Veneto Banca.

Această mutare vine în contextul în care banca portugheză Millennium BCP se va retrage din România prin vânzarea subsidiarei Millennium Bank, care deţine sub 1% cotă de piaţă, decizia făcând parte dintre măsurile de restructurare convenite cu reprezentanţii Comisiei Europeane.

Cine a cumpărat şi cine a vândut

Unicredit Ţiriac a preluat de la RBS  pasive(depozite) de 230 de milioane de euro şi urmează să preia în cel mai scurt timp active(credite) de aproximativ 315 milioane de euro. Este vorba, practic, de întreg portofoliul de clienţi persoane fizice al băncii britanice care numără peste 150.000 de clienţi. În cazul preluării portofoliului Citibank de către Raiffeisen vorbim de alţi 100.000 de clienţi cu credite de 90 de milioane de euro şi economii de 175 de milioane de euro. Cu aportul substanţial al BNR, Marfin Bank a preluat de la Bank of Cyprus toate depozitele cu valori de peste 100.000 de euro adică un total de peste 240 de milioane de euro.

De asemenea, Marfin a preluat şi o parte a portofoliului de credite deţinut de banca acum dispărută adică circa 82 de milioane de euro. În cazul tranzacţiei dintre ATE Bank şi Piraeus, sumele nu sunt cunoscute însă este vorba despre valori cu mult mai mici având în vedere dimensiunea redusă a fostei bănci agricole a Greciei dar şi faptul că, din cauza situaţiei proaste, ei i-a fost interzis să mai dea credite o perioadă lungă de timp.

SURSA: Bursa