Banca Comercială Feroviară (BCF) şi-a lansat operaţiunile bancare, odată cu inaugurarea primei sucursale teritoriale, respectiv cea din Arad.

„Avem în vedere servicii la costuri mai reduse, pentru că primele operaţiuni pe care le vom efectua se vor referi la deschiderea de conturi şi operaţiuni de depozit. Venim cu comisioane la nivelul minimal pe piaţă şi nu vor fi niciun fel de comisioane pentru încasări”, a declarat Directorul general al BCF, Petre Tulin, citat de Mediafax.

El a adăugat că, la începutul anului viitor, după realizarea formalităţilor cu BNR, BCF va lansa şi primele produse pentru creditare.

Totodată, directorul general al BCF a spus că sucursala arădeană, care are sediul în perimetrul fabricii Astra Vagoane Călători, este prima locală şi a doua deschisă la nivel naţional, după cea din Bucureşti. Până la finele anului, BCF va deschide până la trei sucursale noi, pentru ca în primul an de funcţionare să existe până la 14 sucursale.

„Ne-am propus ca în primul an de funcţionare să atragem circa 100 de milioane de euro depozite şi disponibilităţi în conturile curente”, a spus Tulin.

Bancă universală

Proprietarul BCF, Valer Blidar, care controlează şi fabrica Astra Vagoane Călători Arad, a spus că acţionaratul nu se va implica în activitatea bancară şi că speră ca noua bancă să devină foarte atractivă pe piaţă.

Înregistrată la Registrul Comerţului în luna martie, BCF este o bancă de tip universal şi a primit autorizaţia de la banca centrală în data de 17 august.

Procesul de autorizare la BNR a început în septembrie 2008 şi s-a derulat cu asistenţa firmei de audit şi consultanţă KPMG.

Cu un capital social de 45 milioane de lei, acţionarii BCF sunt Valer Blidar, cu o cotă de 90,5% din capital, din care 39,5% în mod direct şi 51% prin intermediul a două firme pe care le controlează, respectiv Astra Vagoane Căltori – 26% şi Tristar SRL – 25%.

Un pachet de 9,5% din acţiunile instituţiei de credit este deţinut de Atelierele CFR Griviţa Bucureşti.

SURSA:
Mediafax

Te-ar putea interesa și: