Nu toți știu sau poate nu-și mai amintesc că înainte de Revoluție erau obligatorii zece clase. Pentru a intra în clasa a XIa de liceu era obligatoriu să promovezi examenul de treapta a II-a.

Și mai puțin cunosc detaliile legate de Viorica Dăncilă în perioada în care aceasta era elevă la liceu. Se poate spune că pentru actualul premier al României, admiterea la liceu a fost o adevărată provocare.

Și asta pentru că Dăncilă nu a reușit să intre la clasele de matematică fizică de la liceul Mihai Viteazul din Ploiești, ci a căzut la ultima clasă de la profil industrial.

Premierul nu a reuși să-l promoveze și să rămână măcar la clasa cu profil industrial de la renumitul liceu ploieștean așa că a ajuns la liceul Energetic din oraș.

După absolvire, Dăncilă și-a încercat norocul la București, la Politehnică dar a picat și acest examen, anul următor intrând la facultatea de Petrol și Gaze din Ploiești unde admiterea era lejeră, au informat, la un moment dat, jurnaliștii de la Curentul.

Despre nota obținută de premier la BAC nu se știu detalii. Motivul poate fi lesne de înțeles ținând cont că oricine ar fi promovat examenul de admitere cu o notă onorabilă nu s-ar fi sfiit să o facă publică.