Analiştii chestionaţi de Bloomberg se aşteptau la un profit operaţional pe primele şase luni din acest an de 2,15 miliarde euro. Rezultatul operaţional solid s-a datorat veniturilor obţinute din asigurările de sănătate şi cele pentru asigurări de bunuri şi accidente.

Veniturile totale ale asigurătorului au avansat cu 1%, până la 48,4 miliarde euro.

„În prima jumătate a lui 2012, AXA a înregistrat venituri solide, ilustrând forţa financiară şi operaţională a Grupului într-un mediu plin de provocări. Clienţii AXA se pot baza pe puterea financiară a Grupului, pe calitatea operaţiunilor noastre şi a activelor pe care le administrăm, ca de altfel şi pe reţeaua noastră de distribuţie diversificată. Am beneficiat de o pondere semnificativă a activităţilor în domeniul asigurărilor de bunuri şi accidente, precum şi cel al asigurărilor de sănătate şi protecţie, acestea fiind mai puţin afectate de evoluţia pieţelor financiare”, a declarat Henri de Castries, Preşedinte şi CEO al Grupului AXA.

Veniturile diviziei de asigurări de viaţă au fost de asemenea în creştere cu 1%, însumând 28,6 miliarde de euro. Profitul din activitatea de asigurări de viaţă, cea mai mare divizie a AXA, au fost în creştere cu 3%, ajungând la 1,4 miliarde de euro.

Volumul primelor încasate a înregistrat aceeaşi valoare de 3,07 miliarde de euro, în timp ce valoarea poliţelor nou emise a rămas stabilă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la valoarea de 752 milioane de euro. Ca urmare, ponderea marjelor de profit a poliţelor nou emise este constantă faţă de perioada similiară a anului 2011, situându-se la 24% şi asigurând o margine semnificativă a asigurărilor de sănătate şi protecţie (43%) şi, respectiv, de 22% a celor de tip Unit linked.

Veniturile înregistrate de divizia de asigurări de bunuri şi accidente a crescut cu 4% până la 16,2 miliarde de Euro, în principal ca urmare a unei creşteri generale a preţurilor cu 3%. Veniturile aduse de linia asigurărilor pentru persoane fizice a crescut cu 3%, ca urmare a creşterii în medie cu 3% a preţurilor. Linia asigurărilor dedicate persoanelor juridice a crescut cu 5 % datorită unor volume mai mari de vânzări şi evoluţiei preţurilor, în special în pieţele emergente.

Veniturile aferente activităţilor de gestionare a activelor au scăzut cu 10% până la 1,5 miliarde de euro în special ca urmare a scăderii taxelor de administrare datorată.

Asigurările de bunuri şi accidente au înregistrat o creştere cu 4% până la 1,04 miliarde de euro a veniturilor.

Creştere puternică În România

AXA Group s-a lansat oficial în România în luna mai, 2011, dar a intrat pe piaţa românească la sfârşitul anului 2010.

În România, AXA Asigurări a înregistrat o creştere de 39% a primelor brute subscrise în prima parte a anului 2012 pentru întreg portofoliu şi, respectiv, de aproximativ 96% pentru poliţele nou subscrise.

În acelaşi timp, pe parcursul acestei jumătăţi de an, oferta AXA s-a diversificat adaugându-se în portofoliul de produse prima poliţă de asigurare de sănătate, precum şi primul Unit Linked. Şi pentru a putea acoperi întreg teritoriul României cu această ofertă, AXA şi-a extins şi reţeaua de distribuţie până la 53 agenţii în întreaga ţară.