Un avion al marinei americane, E-6B Mercury, proiectat pentru a rezista unui atac nuclear, a fost stricat, cu pagube considerabile, de o pasăre. Pe 2 octombrie, în timpul unei manevre ce a avut loc la o bază aeriană din Maryland, unul dintre motoare a fost lovit de o pasăre, a declarat un purtător de cuvânt al forțelor aeriene, Tim Boulay.

Deși a fost proiectat pentru a face față unui atac nuclear, impactul cu pasărea a provoca aeronavei pagube semnificative.

Incidentul a fost catalogat ca fiind de “Clasa A”, ceea ce înseamnă “pagube de peste 2 milioane de dolari, moarte sau handicap permanent”, potrivit livescience.com, care citează Navy Times, scrie ştirileprotv.ro.

În urma incidentului, pilotul a fost nevoit să aterizeze și nu au existat victime. Motorul distrus a fost înlocuit, iar acum avionul poate fi folosit din nou.

Echipat cu o tehnologie specială, prin care ar putea rezista impulsurilor electromagnetice ale unei bombe nucleare, E-6B Mercury este o variantă militară a unui Boeing 707.