Avionul Festival R40S, produs de Aerostar Bacău, a primit certificarea avion sport uşor special (special light-sport aircraft – S-LSA) şi va fi distribuit pe piaţa americană de LightSportFlying.com, o subsidiară a Belle Aire Aviation.

LightSportFlying.com a semnat un acord exclusiv cu Aerostar pentru a importa şi vinde Festival în SUA, potrivit portalului examiner.com.
Primele zece avioane vor fi vândute la 64.900 de dolari, urmând ca ulterior preţul să crească la 69.900 de dolari.

„Am intrat în parteneriat cu Aerostar pentru a oferi un preţ special la primele avioane importate în SUA”, a spus preşedintele LightSportFlying.com, Rick Pellicciotti.

Compania Aerostar Bacău este specializată în construcţia şi reparaţia de aeronave. La finele lunii martie, Aerostar avea 1.302 angajaţi. Profitul Aerostar a crescut cu 78% în primul trimestru, la 2,7 milioane lei, iar veniturile au avansat cu 6%, la 35,5 milioane lei (8,6 milioane euro).

Compania americană LightSportFlying vinde trei tipuri de avioane uşoare, respectiv Festival, Sting S3 şi Sirius. Belle Aire Aviaton oferă o serie de servicii pentru industria aeronautică, incluzând consultanţă, montarea de echipamente sau teste de zbor.