Conform epidemiologului, situația nu va dispărea și va fi necesară o conviețuire cu coronavirusul.

„Fără să minimalizez importanța unei pandemii, orice viroză respiratorie are un ciclu epidemiologic destul de bine stabilit. Eu am spus 6-8 săptămâni, pot să întind de la 8 la 10 săptămâni”, a transmis Molnar Geza în emisiunea „Sinteza zilei”.

Graficul evoluției cazurilor zilnice

„Dacă vă uitați la graficul evoluției cazurilor zilnice, atât a cazurilor noi, cât și incidența cumulată, vedem foarte bine că la acea medie existentă la ora actuală pentru România de 58,2 la suta de mii de locuitori, nu este o abatere standard prea mare nici în ultimele 3 săptămâni, ba mai mult, INSP în ultima evaluare a arătat inclusiv o scădere 10% a cazurilor”, a adăugat epidemiologul.

Noua achiziție a României în lupta cu pandemia

„Medicii de la Spitalul Victor Gomoiu vor putea afla foarte rapid dacă un copil care vine în urgenţă cu anumite simptome este sau nu infectat. Poate fi tratat cu tratamentul pentru COVID-19, sau cu alt tratament, în funcţie de afecţiunea pe care o are.

Sunt două aparate performante, foarte importante, aşteptate de foarte mult timp, tocmai pentru ca părinţii care au nevoie să meargă la anumite analize cu copiii, să nu aştepte multe zile. Un RMN de înaltă performanţă şi un computer tomograf”, a spus Gabriela Firea legat de aparatul Real Time Multiplex PCR