Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 20 de grade, iar cele minime între 1 şi 8 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali până spre -2, -3 grade.

Prognoza meteo 29 martie 2020

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, duminică, 29 martie, în ţară, vremea se va menţine uşor mai caldă decât în mod obişnuit pentru sfârşitul lunii martie, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 19 grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade, uşor mai scăzute în depresiuni. Cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse va ploua, ziua cu o probabilitate mai mare în regiunile vestice şi sud-vestice precum şi în zonele montane aferente, iar spre sfârşitul intervalului în cele nord-vestice. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă şi posibil vor fi însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare ziua la munte şi pe arii restrânse în estul ţării, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 18 grade, iar cele minime între -3 şi 7 grade, uşor mai ridicate pe litoral. În Bucureşti, valorile de temperatură se vor menţine uşor mai ridicate decât cele normale la această dată, cu o maximă de 16 sau 17 grade şi o minimă de 5 sau 6 grade.

Prognoza meteo 30 martie 2020

Vremea se va răci accentuat în vestul, nordul şi centrul ţării, unde valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, iar în rest va fi în continuare cald pentru această dată. Temporar se vor semnala precipitații în zonele de munte şi în centrul teritoriului, local în est şi pe arii restrânse în rest.

Se va depune strat nou de zăpadă, mai ales în zonele montane şi submontane. Vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a ţării, cu viteze mai mari în est şi sud-est, dar şi pe crestele montane, unde trecător va spulbera zăpada.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade în nordul Moldovei şi 20 de grade în sudul şi estul Munteniei şi în vestul Dobrogei, iar cele minime, în general, între -5 şi 5 grade.

Prognoza meteo 31 martie 2020

Valorile termice vor scădea accentuat în cea mai mare parte a ţării, astfel că vremea va deveni deosebit de rece pentru ultima zi a lunii martie în toate zonele; temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 şi 8 grade, iar cele minime între -9, -7 grade în depresiunile din nord-vest şi centru şi 3 grade pe litoral.

Precipitaţiile vor fi frecvente şi în general moderate cantitativ la munte, în centru şi în sud-vest; în zonele montane şi în Transilvania va ninge, iar în Oltenia, sudul Banatului şi vestul şi nordul Munteniei la început vor fi şi ploi sau lapoviţă, apoi predominant ninsori; se va depune strat de zăpadă care local va fi consistent.

Precipitaţii slabe se vor semnala şi în regiunile sud-estice unde vor fi ploi, lapoviță şi trecător ninsoare şi izolat în vest şi în nord, predominant ninsori.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări la munte, la altitudini mari, unde trecător va viscoli ninsoarea, dar local, mai ales în prima parte a zilei, şi în sud-est.